Ankara'da ulaşıma zam

Ankaralılar yarından itibaren toplu taşıma araçlarına zamlı olarak binecekler. Buna göre EGO otobüsleri, metro, Ankaray'da çok binişli kartlara ve özel halk otobüsleri biletlerinde 20YKr zam yapıldı.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 09:11
Abone Ol google-news

Ankarada yarından itibaren toplu taşıma araçlarında zamlı tarife uygulanacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi UKOME Genel Kurulu'nda alınan karar kapsamında, yarından itibaren EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'da çok binişli kartlarda tek biniş ücreti 1 YTL 20 YKr'den 1 YTL 40 YKr'ye, özel halk otobüsü bilet ücretleri de 1 YTL 50 YKr'den 1 YTL 70 YKr'ye çıkarıldı. Yeni tarifede indirimli otobüs biletlerinde ise herhangi bir artış yapılmadı.

Ayrıca, minibüslerde en kısa mesafe 1 YTL 70 YKr, uzun mesafeler ise 2 YTL oldu. Öte yandan, zammın banliyö tren ücretlerine de yansıması bekleniyor. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün(TCDD) de, Ankara başta olmak üzere banliyö taşımacılığı yaptığı yerlerde banliyö tren ücretlerine 20 YKr  zam yapma hazırlığında olduğu öğrenildi. Ankara'da banliyö ücretleri halen 1 YTL 50 YKr olarak uygulanıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler