Mermer Mozaik'e kadın eli

Mermer ve mermer ürünleriyle dünyaca ünlü Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki ev hanımları, boş vakitlerinde mermer mozaik yaparak ev ekonomilerine önemli katkı sağlıyorlar. İscehisarlı ev hanımlarının yapmış olduğu mermer mozaikler, dünyanın değişik ülkelerine ihraç ediliyor.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 09:14
Abone Ol google-news

2006 yılında Ulusal Eğitime Destek kampanyası çerçevesinde, İscehisar Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde kurulan Mermer İşletmesi Üretim Sorumlusu Sami Uyanık, üretilen mermer mozaiklerin iki yılın sonunda dünyanın değişik ülkelerine ihraç etmeye başladıklarını söyledi.

Atölyenin çalışan kadınları ise mermer mozaik işlerinin evdeki işlerine engel olmadığını belirterek, ''Evdeki işlerimizi de yapıyoruz, burada da çalışıyoruz. Çalışmamızın karşılığını aldığımız gibi, sigortalarımızda yatırılıyor. Bu imkanları bize sağlayanlara teşekkür ederiz'' diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan mermer mozaik kurslarına diğer illerden de katılım olduğu bildirildi.  Mermer mozaik kurslarını bitirenler, mermer atölyelerinde çalışabildikleri gibi evlerinde de mermer mozaik yaparak, ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Mermer mozaik kurslarına katılan kadınların büyük bir çoğunluğunu ise ilkokul mezunu ev hanımları oluşturuyor. 25 kişilik bir kadın grubu Kaymakamlık tarafından açılan atölyede çalışırken, 100'e yakın kadın mermer atölyelerinde diğerleri ise evlerinde çalışarak para kazanıyorlar.

Kadınların yapmış oldukları mermer mozaikler ise başta Afrika ülkeleri olmak üzere dünyanın değişik ülkelerine ihraç ediliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler