İşkence itiraf edildi

Adalet Bakanlığı tutuklu bulunduğu sırada hayatını kaybeden Engin Çeber'in işkence gördüğünü kabul etti. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybeden Engin Çeber'in işkence gördüğü iddialarını kabul etti. Şahin, Engin Çeber'in yakınlarından devlet ve hükümet adına özür diledi.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 09:02
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin soruşturmanın sonuna kadar gideceğini söyledi ve 19 kişinin uzaklaştırma aldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Şahin, tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybeden Engin Çeber'in işkence gördüğü iddialarını kabul etti ve "Devletim ve hükümetim adına özür diliyorum" dedi.

Şahin, Metris Cezaevi’nde Çeber’in ölümüyle ilgili aralarında İnfaz Koruma Memuru, İnfaz Koruma İkinci Müdürü ve tutukluyu görmeden sağlık raporu verdiği gerekçesiyle doktorun da bulunduğu toplam 19 kişinin görevinden uzaklaştırıldığını, soruşturmanın devam ettiğini bu sayının artabileceğini bildirdi. Olayı çok yakından izlediğini belirten Şahin, “Türkiye’de bu dönemde böyle bir olayın meydana gelmesinden dolayı Adalet Bakanı olarak büyük üzüntü duyuyorum. Devlet ve hükümetim adına yakınlarından özür diliyorum. Sorumlular bulunacak, hak ettikleri cezayı alacaklardır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

19 kişinin Engin Çeber'e cezaevinde kötü muamele göstermek suçundan bu cezayı aldığını ve konunun artık mahkemeye intikal ettiğini belirtti.

Çeber'in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Şahin, üzüntüsünün sonsuz olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler