"AKP, PKK kadar alçak"

AKP'yi terörle mücadelenin sorumluluğunu TSK'ye yıkmaya çalışmakla suçlayan Bahçeli, "AKP, PKK ve Barzani aynı çizgide, asırlık Sevr zihniyeti ile bir kez daha buluşmuş ve maalesef bunun için yüce Meclis kürsüsü alet edilmiştir. Ve bize göre böylesi bir kirli zihniyet, en az PKK kadar bölücü, alçak ve ahlaksızdır." dedi.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 09:25
Abone Ol google-news

AKP’yi terörle mücadelenin sorumluluğunu TSK’ye yıkmaya çalışmakla suçlayan Bahçeli, “AKP, PKK ve Barzani aynı çizgide, asırlık Sevr zihniyeti ile bir kez daha buluşmuş ve maalesef bunun için yüce Meclis kürsüsü alet edilmiştir. Ve bize göre böylesi bir kirli zihniyet, en az PKK kadar bölücü, alçak ve ahlaksızdır. Beni ve partililerimi ısrarla ve her fırsatta bir vatan coğrafyasına davetinizden neyi ummaktasınız, hangi tertipleri tezgâhlamaktasınız?’’ dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisini “Gâvur Dağı ile Sıvas hattı”ndan öteye gidememekle suçlayan AKP’nin, “PKK kadar bölücü, alçak ve ahlaksız olduğunu” söyledi. Bahçeli, “Terörün beyni Barzani, yönetimi Kandil, destekçisi bölücüler, mihmandarı AKP’dir” dedi.

Bahçeli, geçen haftaki grup toplantısının basına kapalı bölümünde, PKK’nin internet sitelerinde yayımlanan listelere dikkat çekip, “Meclis’te 96 PKK destekçisi olduğu” yönündeki iddiasının ardından, dünkü grup toplantısında da AKP’yi açıkça, “PKK kadar bölücü olmakla” suçlayarak eleştiri dozunu arttırdı.

Bahçeli, TBMM’de geçen hafta yapılan sınır ötesi operasyon tezkeresinin görüşmelerinde, AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün’ün kendisini kastederek “Gâvur Dağı’ndan, Sıvas’tan öteye geçmek lazım” sözlerinin, terör propagandasının nerelere kadar ulaştığını ortaya koyduğunu ifade etti.

Bahçeli, Ergün’den “bu zat” diye söz ederken, “Burada asıl sorgulanması gereken, iktidar partisi adına konuşan bu milletvekilinin, Gâvur Dağı ile Sıvas ekseninde çizmeye çalıştığı hattın, PKK belgelerinde, Barzani haritalarında, Amerikan raporlarında ve uluslararası ihanet toplantılarında da yer aldığı gerçeğidir” dedi.

Konuşması sırasında bölücü örgüt ve çevrelerin çizdiği sözde haritayı da milletvekillerine gösteren Bahçeli, “bu sözün sahipleri ile PKK’nin görmek istediği coğrafya arasında tam bir uyum olduğunun ortaya çıktığını” belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP, PKK ve Barzani aynı çizgide, asırlık Sevr zihniyeti ile bir kez daha buluşmuş ve maalesef bunun için yüce Meclis kürsüsü alet edilmiştir. Ve bize göre böylesi bir kirli zihniyet, en az PKK kadar bölücü, alçak ve ahlaksızdır. Beni ve partililerimi ısrarla ve her fırsatta bir vatan coğrafyasına davetinizden neyi ummaktasınız, hangi tertipleri tezgâhlamaktasınız? Hangi küresel senaryonun, eksik kalmış parçasını bizim üstümüzden tamamlamak üzeresiniz? 40. yılına girecek bir siyasal hareket olarak, nerelere gidip, kimlerle kucaklaşacağımızı siz mi tayin edeceksiniz?”

AKP yönetimi ve hükümet üyelerinin terörle mücadelenin sorumluluğunu TSK’ye yıkma çabalarına da tepki gösteren Bahçeli, “ne istedilerse verdik” diyen hükümet sözcüsünün sözlerinin “biz her türlü desteği veriyoruz ancak onlar terörü önleyemiyorlar” demeye getirdiğini söyledi.

Hükümetin sevk ve idaresinde bulunan bir devlet gücünün hükümet erki tarafından sinsi ifadelerle suçlanarak faturanın Mehmetçik’e çıkarıldığını belirten Bahçeli, “Bu açıklama terörle mücadelede başarısızlığın, şaşkınlığın, siyasal ahlaktan yoksunluğun ve kokuşmuş bir zihniyetin ilk ağızdan itirafıdır” dedi.

AKP hükümetinin “başrolünde” Barzani’nin bulunduğu bir küresel oyunun içine itildiğini kaydeden Bahçeli, aslında ne hükümetin ne de ABD’nin bölgeden PKK’yi uzaklaştırıp, etkisizleştirmek gibi bir niyeti olduğunu söyledi.

Hükümetin şimdi “dağdaki teröristle Irak’taki hamisi” aracılığıyla görüşme yolunu tercih ettiğine dikkat çeken Bahçeli, “Oyun artık belli olmuştur. Terörün beyni Barzani, yönetimi Kandil, destekçisi bölücüler, mihmandarı AKP’dir” diye konuştu.

 

‘Erdoğan’ın göz kamaştıran serveti’

Küresel ekonomik kriz karşısında hükümetin hiçbir önlem almamasını da eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:

“Aziz vatandaşlarımız yaş yere basarken, elbette ki göz kamaştıran servetini dolarda tutan Sayın Başbakan, kriz sonucunda yükselen doların seyrinden memnundur ve ayağını gerçekten sağlam yere basmaktadır. Başbakan’ın yere sağlam basmaktan anladığı budur” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler