Türkiye ve Estonya 4. kez buluşuyor

19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde yarınki Estonya-Türkiye maçıyla birlikte iki ülke (A) milli futbol takımları 4. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 3 maçtan 1'ini Türkiye kazanırken, diğer 2'si berabere sonuçlandı. 3 maçta Türkiye'nin toplam 5 golüne, Estonya 2 golle yanıt verdi.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 10:13
Abone Ol google-news

2010 Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup'ta Türkiye'nin sıradaki rakibi Estonya. Ermenistan'la grubun zayıf halkalarından olarak gösterilen bu takım, yaptığı 3 maçta bu öngörüyü doğruladı. Tarihinde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'na hiç katılamayan Baltık temsilcisi, FIFA'nın açıkladığı dünya sıralamasında Madagaskar'dan sonra 137. sırada yer alıyor.

Türkiye'nin sıradaki rakibi Estonya’nın teknik direktörlüğünü 54 yaşındaki Tarmo Rüütli yapıyor. Rüütli, daha önce 1999-2000 sezonunda Estonya 1. Lig takımlarından FC Flora’yı çalıştırırken ulusal takımın teknik direktörlüğünü de yapmıştı. Ulusal takımdaki oyuncuların birçoğu Norveç Ligi’nde forma giyiyor. Rusya, Hollanda ve Finlandiya liglerinde oynayan futbolculara sahip bu takımın en önemli oyuncusu 30 yaşındaki Andreas Oper. Hollanda’dan Roda JC’de forma giyen bu oyuncuya ulusal takım kariyeri açısından ‘Hakan Şükür’ benzetmesi yapılabilir. Ancak ulusal formayla en çok gol atan futbolcu unvanına sahip (35 gol) Oper, sakatlığı nedeniyle İspanya’ya karşı yoktu. Türkiye maçında da oynama şansı zor.

Andreas Oper’in yerine forvette genç isimler Kaimar Saag ve Sergei Zenjov bulunuyor. Mavi - Beyazlılarda dikkat çeken diğer isimlerse savunmada Raio Piiroja, Enar Jaager ve orta sahada Joel Lindpere. Grupta puanı bulunmayan Estonya, 2 gol attı. 2 golü de berabere kaldığımız Belçika’ya kaydettiler. İspanya’ya 3-0 yenilen Estonya, Bosna-Hersek’ten 7 gol yedi

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon