Gökçeli kardeşler marka oldu

Adanalıların çok yakından bildiği bir isim Gökçeli. Ama bu ismin nereden geldiğini, kaç yıldır neler yaparak bu ünlü ismi elde ettiklerini bilen çok az kişi var kentte. Onlara, Gökçeli kardeşlere göre bir yaşam mücadelesinin, halka dürüst hizmet vermenin ismi Gökçeli. Adana'da fast-food alışkanlığının Mc Donald's ile başlamasından sonra piyasaya girerek üreten, işlerini büyüten ve müşterilerine en iyi hizmeti vermenin gururuyla marka olmayı hak eden bir kuruluş Gökçeli.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 09:40
Abone Ol google-news

Gökçeli kardeşlerin ağabeyi Aydın'a göre gıda işletmeciliği öyle kolay iş değil. 1976'da kentin merkezi Dörtyol ağzındaki büfeyle başlayan ayaküstü büfe-cafe modeli bir işyeriyle işe başlayıp onu marka olmaya kadar taşımak ise büyük bir özveri işi. Gökçeli kardeşler de öyle yapmış emeklerinin yanına başka şeyler de koyarak dört elle sarıldıkları işlerinde gece gündüz demeden çalışıp üreterek bu noktaya gelmişler. Büfeyle başlayan yolculuk, kafeteryaya dönüşmüş zamanla... Her geçen yıl da sayıları arttıkça artmış.

Hizmet sunmanın yetmediğini gören Gökçeli kardeşler Semih, Aydın, Murat, Hüseyin, Mehmet, Rasim ve Kemal ile doktor olan kardeşleri de kıyıda köşede ne varsa ortaya döküp üretmeyi düşünmüşler bu kez. 3 bin metrekare kapalı alanı olan 90 dönümlük alanda bu kez besicilik yapmaya başlamış, böylece et, süt, yoğurt taleplerini de kendileri karşılamaya başlamış.

İş bununla da bitmemiş tabi. Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika kuran kardeşler şimdilerde sahibi oldukları 10 kafeteryanın tüketeceği, beyaz ve kırmızı et ile şalgam, limon-nar sosu, ketçap, mayonez, yoğurt, ayran, turşu gibi gıda maddelerini de kendi markalarıyla üretmeye başlamışlar.

Dedik ya “Gökçeli adını Adanalılar iyi bilir” diye, boşuna değil bu iddia, sen hergün kentin 10 ayrı yerinde en az 10 bin kişiye hizmet vereceksin, onların karnını hem de kendin ürettiğin gıda maddeleriyle doyuracaksın, bunu yaparken en iyi hizmeti sunacaksın. Üstüne üstlük; bunu yaparken de aile bireylerinin dışında 150 kişiyi istihdam sağlayacaksın. İşte; 'çalışmak, üretmek, işletmecilik böyle olur' dedirten uzun yılların kısa bir öyküsü.

Ama öykü öyle de bitmiyor, Gökçeli kardeşlere göre de öyle bitmeyecek zaten. Amaç, 1990'lı yıllarda tanınan markayı daha da tanıtmak, büyütmek. Bunun için önemli hedefleri olduğunu söylüyor Aydın ve Mehmet bey ama; biraz düşünerek şöyle diyorlar:

“Çalışmak, üretmek ne kadar zevkliyse, hizmetin karşılığını görmek güzel şey. Bunu düşünerek hedef büyütmek istiyoruz ama bizi çekincede bırakan bir gerçek var önümüzde duran. O da ülkemizin koşulları. Ekonomimizin durumu ortada. Bir şeye girişmek, yatırım yapmak için iyi hesap etmek gerekiyor.

Aslında yatırım yapmak, işi büyütmekten korkmuyoruz, Adana'ya, halkımıza hizmet ayrı bir onur ve zevk veriyor. Ulusal yatırımlar hep arzuladığımız bir girişim olmuştur. Gökçeli kardeşler olarak hemşerilerimize, ülkemize gerek hizmette, gerekse ürettiğimiz ürünlerle yararlı olmayı sürdürmek tek hedef ve dileğimiz. Bunu yapacak deneyim ve Gökçeli gibi bir markaya sahip olmaktan da mutlu ve gururluyuz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler