Başbakan'dan hızlı yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin ağır sözlerine grup toplantısında cevap verdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Söylediklerimi farklı yerlere çekmeye çalışanlar var" dedi. Erdoğan, Bahçeli'nin ağır sözlerine karşın, "Kendisini muhattap almıyorum, arkadaşlar yanıt verir" şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 10:09
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede yüksek sesle konuşan herkes sözünün nereye varacağına dikkat etmeli. Hiçbir millet kardeşliği bizim kadar kurumsal hale getirememiştir. 100 yıldır bir yaşayan bizi bölmek için nifak tohumları ekilmeye çalışıldı. Ama bizi birbirimizden koparamadılar, koparamayacaklar." dedi.

AKP grup toplantısında konuşan başbakan, "Son dönemde benim ve arkadaşlarımızın sözünü farklı yerlere çekmeye çalışanlar var. Benim ifadelerimi kıskananlar mı var anlamıyorum. Geçmişimizden bu yana nerede ve nasıl davrandığımızı anlamakta zorlananlar var. Yoksa bu tavrın sadece kendilerine ait olduğunu düşünenler mi var. Oysa bu hak 70 milyonun hakkıdır." diyerek MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

Başbakan'ın grup toplantısından satırbaşları şöyle:

- Demokrasiden ve hukuktan asla vazgeçmeyeceğiz. Teröristler askerimizi ve polisimizi düşman olarak görüyor. Ama biz onları suçlu olarak görüyoruz. Çünkü hukuk ve demokrasi bunu gerektiriyor.

-Açık söylüyorum; Hukuktan vazgeçmeyeceğiz, demokrasiden bir tek geri adım atmayacağız

- Sadece askeri tedbir almak yeterli olmuyor. Öncelikle öfkemizi yenmeliyiz.

- Terör Medya Grubu Aktütün’de öğretmenin ve okulun olmadığını iddia ediyor. Okulun tadilat nedeniyle bir iki gün tatil edilmesini fırsat bilip hükümete vurmaya çalışmak insafsızlıktır.

- Başkaları farklı söylemlerle konuşabilir. Farklı ideolojik gelenekten gelenler, 70 milyona birden seslenebilecek kapasiteye sahip olmayabilir. Bizim sözlerimiz ise Türkiye'nin 81 şehrinde halkımızın yüreğine dokunur. Diyarbakır'da bizi doğru anlar, Adapazarı'da. Van'da bizi doğru anlar Erzincan'da...

- Bizim adımız gibi inandığımız tarih ve medeniyet anlayışı ortak gelecek idealimizin temelidir. Millet olmak ve etnik aidiyeti aşan tarih ve ideal birlikteliği ile alakalı bir vasıftır. Bu topraklardaki tarihini tecrübe, burada yaşayan insanları milletleştirmiş, medeniyet inşa eden bir toplumun üyelerine dönüştürmüştür.

- Dolayısıyla, bugün yer yer dolaşıma giren ve bu milletin üyeleri arasındaki kardeşliği gözardı eden söylemlere, dile, prim vermemeliyiz. Medeni bir milletin üyeleri olarak toplumsal meselelerimizi, yine medeni bir dille konuşabilmeliyiz.

- O yüzden bu medya grubuna kendine gelmesi için uyarısında bulunuyorum. Gün gelir millet sizi de mahkûm eder.

- Terörle mücadele konusunda devletin tüm birimlerinde bir dayanışma iradesi var. Aynı yaklaşımı muhalefetten, STK’larımızdan, aydınlarımızdan ve üniversitelerimizden de bekliyoruz.

- Diplomasi ülkelerin elindeki en önemli silahlardan biridir. Bütün tarafları içine alan bir çalışma yapıyoruz. Atılması gereken bütün adımları kompleks yapmadan atacağız.

- Masada verilen sözlerin arkasını takip etmek yanlış bir şey mi. 1,5 yıl sonra Başkan Bush ile yaptığım görüşmeleri eleştiriyor. Ne biliyorsun orada ne konuştuğumu. Siz geçmişte el pençe divan durmaktan başka bir şey mi yaptınız da konuşuyorsun.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon