Cumhurbaşkanı Gül, Almanya'ya gitti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin onur konuğu olduğu 60. Frankfurt Kitap Fuarı’nın açılışına katılmak üzere özel uçağıyla ile Almanya’ya gitti. Hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Irak ziyareti ile ilgili gelen bir soru üzerine, “Bağdat’a ziyaret niyetimi açıkladım. Bununla ilgili bir tarih, bir program çalışması henüz başlamış değildir” dedi.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 11:43
Abone Ol google-news

 Hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Gül, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Terörle mücadele kapsamında tampon bölge oluşturulmasına ilişkin görüşlerin tartışıldığının anımsatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine Abdullah Gül, konunun hükümet tarafından değerlendirildiğini söyledi. Gül, “Hükümet her şeyi enine boyuna tartışır. Hükümetin uzmanları vardır. Uzmanlar nedir? Genelkurmaydır, emniyet teşkilatıdır, istihbarat teşkilatıdır. Bunlar hem güvenlik güçlerimizdir hem de bu konudaki uzmanlardır. Dolayısıyla onlarla yapılan bütün toplantılar neticesinde, aldıkları intibalar ve neticede hükümetin vereceği karar çerçevesinde bu politikalar takip edilecektir. O bakımdan benim bir şey söylemem şu anda doğru değil” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gerçekleştirmeyi planladığı Irak ziyareti çerçevesinde Bağdat dışındaki illere gitme yönünde bir davet alıp almadığının sorulması üzerine, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Türkiye’ye yaptığı ziyaretin ardından kendisini Irak’a davet ettiğini anımsattı. Gül, “Irak’a, Bağdat’a ziyaret niyetimi açıkladım. Ama bununla ilgili bir tarih, bir program çalışması henüz başlamış değildir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler