"Kaçan, suçlu kedidir"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, grup toplantısında Başbakan'ı 'suçlu kedi' olarak nitelendirdi. Baykal, dokunulmazlıkların kaldırılmasından, sınır ötesi operasyona kadar pek çok konuya değindi. Irak ile ilişkileri değerlendiren Baykal, "PKK Irak'tayken ilişkilerin gelişmesi mümkün değildir." dedi.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 12:15
Abone Ol google-news

CHP grup toplantısında konuşan Denzi Baykal'ın hedefinde AKP vardı. AKP'nin terör konusunda açıkları olduğunu belirten Baykal, "Başbakan'ın demokrasi duyarlılığı terör söz konusu olunca ortaya çıkıyor. Çeber'in işkencede ölümü demokrasi tavrını ortaya çıkrmıyor."dedi.

Baykal'ın partililere seslendiği konuşması şöyle devam etti:

- Türkiye'de artık geri dönüş yoktur.

- Türkiye'de belediyelerinin belediye olmaktan çıkarılması kabul edilebilir şey değildir. Belediyelerin belediyelik hakkının elinden alınmasının mazur gösterilecek geçerli bir açıklama yapılamamıştır. 'Bir kısmının borcu var' denmektedir. Yalandır,  o belediyelerin borcu yoktur. AB standartlarına uyulmamıştır, yöre halkına sorulmamıştır.

- Türkiye yerel seçime gidiyor bu seçime nasıl gideceğimizi en kısa zamanda öğrenmek tüm vatandaşlarımızın hakkıdır.

- Bu iktidar terör konusunu doğru anlamamıştır, terörün ciddiyetini kavramamıştır. Terör konusuna tavrı tutarsızdır; ciddiyetsizdir.

- Bu hükümet iktidar olduğunda terör etkisiz kılınmıştı. İş başına geldiğinde aldığı kararlar ve attığı adımlarla terör gelişti.

- Terörü idare etmeye çalışarak, sırtını sıvazlayarak bunu yasal düzenlemlerle düzenleyerek terörö sıcak gelecek, teröristi rahatlatacak kararlar almıştır. Bu süreçte kimse dağdan inip eve gelmedi; terörden vazgeçmedi. Tam tersi oldu terör gelişti.

- Ve sonunda Öcalan'ın affını hazırlayacak düzenlemeyi yapmaya çalıştılar. CHP sayesinde bu düzenlemeden derhal vazgeçilmek zorunda kalındı.

- Terörö yurt içinden kaynaklanmıyor dışardaki ülkelerden besleniyor, destekleniyor. Önce dış bağlantıların kesilmesi gerekiyor. Terörün yurt dışı desteğini bu hükümet kavrayamamıştır. Oysa, geçmişte Suriye'den kaynaklanan terör faaliyeteri müdahalelerle durdurulmuştur.

- Dağlıca baskını Kuzey Irak'tan kaynaklanıyor. Nasıl öyle bi şey olabilir, buna nasıl göz yumulur?

- Başbakan Güngören'deki saldırya PKK saldırısı diyemedi.

- Şu ana kadar Irak yönetmi uslubunda yumuşamalar ortaya çıkmakla beraber, eski tavrinın bırakmış olmasına rağmen güven sorunu hâlâ var.

- Irak'la dostluğumuzda bir tek engel var, o da terör.

- Irak PKK'yi terör örgütü olarak ilan etmelidir. PKK Irak'tayken ilişkilerin gelişmesi mümkün değildir.

- Başbakan'ın demokrasi duyarlılığı terör söz konusu olunca ortaya çıkıyor.
Geçen gün daha yeni işkenceyle ölüm olmadı mı? Başbakanın demokrasi tavrı bu konuda ortaya çıkamadı. Başbakan ağzını bile açmadı. Ergenekon'da bir buçuk yıldır mahkemeye çıkmamış insanlar senin demokrasi duyguna hitap etmiyor mu?

- İktidar yolsuzluk tartışmalarını gündemden düşürmeye çalışıyor. Dokunulmazlıkları kaldıralım diyorum. Sadece Başbakan'la benim dokunulmazlığımı kaldıralım diyorum cevap alamıyorum. Benim dokunulmazlığımı kaldırmaya cesaret edin. Dokunulmazlık nasıl kaldırılırmış size bir gösterivereyim.

- Başbakan niye bana cevap vermiyor. Beni önemsemediği için mi? Ben ona soru soruyorsam onu önemsediğim için sormuyorum demokrasi görevi soruyorum. Cevap vermiyor mu yoksa cevap veremiyor mu?

- Başbakan, kaçan suçlu kedidir.

- Türkiye dünya krizinden daha kriz ortaya çıkmadan etkilenmeye başlamıştır. Krizi vatandaş yaşamaktadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler