İETT arazisi ihalesi ne oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı. Toplantıda CHP'li iki üye, Levent'teki İETT arazisi ihalesine ilişkin önerge verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2. Başkan Vekili Mehmet Ergün Turan başkanlığında gerçekleştirilen Meclis oturumunda çeşitli komisyonların raporları da ele alındı.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 13:21
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında CHP'li iki üye, Levent'teki İETT arazisi ihalesine ilişkin önerge verdi. Önergede, 20 ay önce Sama Dubai firmasınca kazanılan ihalenin, bedeli ödenmediği halde neden hâlâ iptal edilmediği soruldu.

Toplantıda, CHP'li üyeler Zeki Çakır ve Hüseyin Sağ verdikleri önergede, Levent'teki İETT arazisi ihalesini gündeme getirdi. Önergede, Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş adına 980 milyon YTL artı KDV bedelle kazanılan ihalenin sonuçlanmasının üzerinden 20 ay geçtiği anımsatıldı.

Söz konusu taşınmazın satış bedelinin, plan iptaline ilişkin davalar gerekçe gösterilerek ödenmediğinin ve hukuki sürecin devam ettiğinin kaydedildiği önergede, şöyle denildi:
''2886 sayılı kanun, açık ilgilisine tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde ihale bedeli yatar, aksi halde hiçbir tebligat yapılmadan ihale iptal edilir. İhalenin üzerinden 20 ay geçmiş olmasına rağmen, ihale süreci hala devam etmektedir. Bu yasalara aykırıdır. Hiçbir kamu görevlisi yasaları göz ardı edemez. İhaleyi al, herhangi bir sebep belirt ve ihale bedelini ödeme... İhaleyi alanın böyle bir hakkı olabilir mi? El Maktum, Kadir Topbaş'a inanmıyor. İhaleler mahkeme sonucu garantili mi yapılıyor? Al ihaleyi, parayı ne zaman ödersen öde... Kadir Topbaş görevini kötüye kullanıyor. Kişiye özel bir işlem görüyoruz. 20 aydır süren bir ihale süreci bugüne kadar görmedik. Bu ihale Cumhuriyet tarihinde sonuçlanıp ihale bedeli yatırılmadığı halde iptal edilen tek ihale. İhale bedelini süresinde yatıran diğer iş adamlarının suçu ne?''

Önerge daha sonra Meclis tarafından oy birliğiyle Başkanlık makamına havale edildi.
Bir başka CHP'li üye ise sahipsiz köpekler konusuna dikkat çekerek, ilçelerin kendi sınırları içindeki köpekleri toplayıp bir başka ilçeye götürmesini eleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler