"Metalcilerin" İnönü derbisi

Endüstriyel metalin efsane topluluğu Rammstein ile Metallica'nın damga vurduğu Sonisphere Festivali'ni İnönü Stadyumu'nda 3 günde yaklaşık 100 bin kişi izledi. Son gün, festivalin dört büyük ağır topu olarak nitelenen Anthrax, Megadeth, Slayer ve Metallica konser verdi.

Yayınlanma: 29.06.2010 - 10:44
Abone Ol google-news

İnönü Stadyumu’nda üç gün boyunca müzikseverler ‘metal fırtınası’na tutuldu. İstanbullu müzikseverleri efsanevi rock topluluklarıyla buluşturan dünyanın en büyük müzik festivallerinden ‘exi 26 Akbank Sonisphere Festivali’ önceki gece Metallica konseri ile sona erdi.

Festivale, ülkemizde ilk kez konser veren Alman endüstriyel metalin efsane topluluğu Rammstein ile Metallica damgasını vurdu. Pentegram konserinin ise ayrı bir anlamı vardı; Pentegram’ın bu konseri 1995’ten bu yana grubun vokalistliğini üstlenen Murat İlkan’ın veda konseri oldu.

Festivalin programında son anda konseri iptal eden İsrailli oryantal metal müzik grubu Orphaned Land dışında fire yoktu. Festival seyircisinin coşkusunun hiç dinmediği konserler dizisinin ilk gününde Rammstein, hayranlarını şaşırtmadı, beklenen ‘şov’ların tümü gerçekleşti.

Grubun klavyecisi Lorenz’in deniz botuyla seyircilerin üzerinde gezdiği sahne ile siyah tişört giyinen binlerce gencin üzerini beyaz bulut gibi kaplayan ‘duman şov’u görülmeye değer bir ‘manzara’ydı. Müziğin geri planda kaldığı konser kısa sürse de (90 dakika) topluluğun ‘ateşli’ şovları unutulmazdı.

Son gün, festivalin dört büyük ağır topu olarak nitelenen Anthrax, Megadeth, Slayer ve Metallica konser verdi. Sonuç olarak İnönü’yü sallayan topluluk Metallica oldu. Konser, İtalyan yönetmen Sergio Leone’nin 1966 yapımı “İyi, Kötü ve Çirkin” filminin görüntüleri ile başladı. Türkiye’de 4. kez konser veren Metallica’nın solisti James Hetfield İstanbul dinleycisinin her defasında daha iyi olduğunu söyledi. Hetfield konseri de ‘tarihi bir an’ olarak niteledi.

(Fotoğraf: Fethi Karaduman)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler