Ankara'da kredi vurgunu: 35 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, bir ihbar üzerine yaptığı çalışmada özel bir bankanın müdürünün de aralarında bulunduğu 35 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin, milyonlarca YTL'lik krediyi bankadan, sahte evraklarla aldıkları tespit edildi.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 13:22
Abone Ol google-news

Banka müfettişlerinin yaptığı incelemede şubeden usülsüz kredilerin tespiti sonrasında, Mali Büro Ekipleri tarafından başlatılan inceleme Ankara Cumhuriyet Savcısı'nın emriyle operasyona dönüştürüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, başta banka müdürü olmak üzere banka çalışanları, firma yetkilileri, eksperler ve adına kredi verildiği öğrenilen kişiler olmak üzere 35 kişi gözaltına alındı. Kredi vurgununun iki şekilde yapıldığı iddia edildi: Polis yetkilileri, gözaltındaki zanlıların işsiz kişilerle anlaşıp komisyon karşılığı bu isimler adına kredi çekip paylaştıklarını, bunu da banka çalışanlarının yardımıyla yaptıklarını belirledi. Yetkililer, diğer yöntemin ise çevredeki arkadaş gruplarının kullanılması ile gerçekleştiği belirtildi. Bu yöntemde kredi vurgununu gerçekleştiren kişilerin çeşitli yöntemlerle kimlik bilgilerini elde ettikleri kişiler için başvuruda bulundukları öğrenildi. Bugün gözaltına alınan şahıslarla ilgili sorgunun 48 saat devam edeceğini bildiren emniyet yetkilileri, gözaltıların çoğalabileceğini kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler