"Çakma festival" savunması

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenledikleri 6. Boğaziçi Festivali'nde, toplama sanatçıların sahneye çıkartıldığı iddiaları üzerine, festivalin içeriklerinin belirlenmesi aşamasında projeye dahil olmadıklarını belirtti.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 13:38
Abone Ol google-news

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Belediyesi ile 28 Ağustos - 27 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da birlikte düzenledikleri “6. Boğaziçi Festivali”nde, St. Petersburg Balesi ve Rusya Devlet Senfoni Orkestrası adıyla, “toplama” sanatçıların sahneye çıkartıldığı iddiaları üzerine bir açıklama yaptı.

Ajans yaptığı açıklamada, festivalin finansal olarak kendileri tarafından desteklense de, “İçeriklerinin belirlenmesi aşamasında projeye dahil olmadıklarını” belirtti. Ajans tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Hiç şüphesiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi kültür sanat alanında hayata geçirdiği çok sayıda proje ile öncelikli olarak desteklenecek kurumların başında gelmektedir. Uluslararası 6. Boğaziçi Festivali de bu nedenlerle finansal olarak desteklenmiştir. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, bu yıl 6’ıncısı düzenlenen festivalin içeriklerinin belirlenmesi aşamasında projeye dahil olmamış ve festivalin organizasyonu ile ilgili herhangi bir tasarrufta bulunmamıştır”

 

Soruşturma başlattık

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, “etkinliğe katılan sanatçıların adlarına tahsil edilen kaşe ücretlerinin yarısının ödendiği”nin de gündeme getirilmesi üzerine, “konuyu anlamak ve yanlışlık varsa gereğini yapmak üzere” soruşturma başlattıklarını bildirdi. Açıklamada, “Ajansımız tarafından ödemeleri henüz tamamlanmamış olan festival ile ilgili bu konuyu bütün yönleriyle titizlikle inceledikten sonra, elde edilen sonuçları basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacağız. İncelememiz sonuçlanana kadar bu konuda başka bir açıklama yapmanın doğru olmadığı kanısındayız” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler