AKP'li Ergün'den Bahçeli'ye yanıt

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, ''Ne yazık ki sözlerimiz Sayın Bahçeli tarafından çarpıtılarak bugün gündeme getirilmiştir. Bu çarpıtma son derece üzücü bir tabloyu ortaya koymuştur. Açıklamayla ve ortaya konulan tutumla bir anlamda terör örgütünün oyununa gelinmiştir.'' dedi.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 14:32
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin bugünkü TBMM grup toplantısında, kendisine ve partisine yönelik sözlerine cevap verdi.

Ergün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamayla ve ortaya koyduğu tutumla ''bir anlamda terör örgütünün oyununa gelindiğini'' söyledi. Terör örgütünün, aklı bir kenara bırakıp duygularla hareket eden, duygularla düşünen bir siyaseti talep ettiğini anlatan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Halbuki çözüm, duygularla hareket etmek değil, akılla, mantıkla hareket etmektir. Gün, böyle bir gündür. Yoksa duyguların ön plana çıktığı bir üslup ve yaklaşım, terör örgütü açısından aranıp da bulunamayacak olan bir yaklaşımdır. Üstelik iki ata sözünü hatırlatmak isterim: 'Keskin sirke küpüne zarardır' ve ''Öfkeyle kalkan zararla oturur' Keskin sirke ve öfkeyle kalkıp zararla oturma politikasının terörle mücadeleye bir faydası ve katkısı olmayacaktır, olmamıştır. Bu politikayla bu yaklaşımla kime çalışılmaktadır? Neye hizmet edilmektedir? Devlete hata yaptırıcı politikalar hangi sonucu doğuracaktır? Bütün bunların iyi düşünülmesi gerekmektedir. Ülkenin bir çok şehrinde siyaseten var olmayan, ülkenin pek çok şehrine gitmeyen bir partinin ve o parti liderliğinin sözleri ne kadar gerçekçi ne kadar muteber sözler olabilir? Bu çerçevede terör örgütü, MHP'nin politikalarından ve yaklaşımlarından değil, AKP'nin varlığından, politikalarından ve yaklaşımından rahatsızdır. MHP liderliğinin agresif, akıldan uzak, duygulara mahkum siyaseti terör örgütünün adeta arayıp da bulamayacağı bir siyasettir. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekmektedir. Etnik ve bölücü siyasetin toplumda yeri yoktur. Var olanlar da giderek zayıflamaktadır. Toplumdaki bu zayıflama siyaset tarafından iyi değerlendirilmelidir. Anadolu'da da etnik siyasetin tabanı zayıftır. Türkiye'nin her vilayetinde de zayıftır. Türkiye siyaseti hiçbir zaman iki marjinal siyasetin üslubuna ve tutumuna rehin bırakılamaz. Daha bir yıl evvelki seçimlerde Yozgat'a, Nevşehir'e, Niğde'ye meramını anlatamayan bir siyasetin, Doğu ve Güneydoğudaki insanlarımıza meramını anlatmaktan imtina eden bir siyasetin sözü ne kadar muteber olabilir?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler