ABD'den İran'a mektup

ABD, İran'la masaya oturmaya çalışıyor. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu'nun bazı üyelerinin, müzakerelerin başlaması için İranlı yetkililere mektup gönderdiğini açıkladı. Washington ile Tahran yönetimleri arasında yaklaşık 30 yıldır doğrudan diplomatik ilişki bulunmuyor.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 16:13
Abone Ol google-news

ABD ve İran arasında düzenlenmesi planlanan müzakerelerle ilgili, Fars Haber Ajansı'nından edinilen bilgiye göre, İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu'ndan bazı üyeler, mektup göndererek, Washington ile Tahran arasında müzakerelere başlanmasını talep etti.

Laricani, Amerikalı siyasetçilerin müzakere isteklerini değerlendirme safhasında olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın basın danışmanı Mehdi, önceki gün yaptığı açıklamada, ''ABD, bölgedeki işgalci güçlerini çeker ve siyonist İsrail rejimini desteklemekten vazgeçerse, bu ülkeyle doğrudan müzakerelere başlayabiliriz'' ifadesini kullanmıştı.

İranlı üst düzey yetkililer, önceki açıklamalarında, ''karşılıklı saygı esasına dayalı bir zeminde ön şartsız olarak ABD ile görüşmelerde bulunabileceklerini'' bildirmişlerdi.

Amerikalı bazı siyasetçiler de Tahran yönetimiyle doğrudan müzakereler için Beyaz Saray'ın adım atması gerektiği yönünde görüş belirtmişlerdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler