İsrail-Filistin barışı için her yol denenecek

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, görev süresi dolmadan önce İsrail ile Filistin arasında barışın sağlanması için her yolu deneyeceğini söyledi. Mevcut ABD Hükümetinin görev süresinin sona ermesi yaklaşırken ellerinden geleni yapmaları gerektiğini düşündüğünü belirten Rice, ''Zor bir yoldayız, ama denemezsek asla başaramayız'' diye konuştu.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 17:33
Abone Ol google-news

Filistin'e yatırım ve ticaretle ilgili bir konferansta konuşmacı olarak katılan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Filistin Başbakanı Selam Feyyad'ın ekonomi alanında yaptığı reformların memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Condoleezza Rice konuşmasının devamında, görev süresi dolmadan önce İsrail ile Filistin arasında barışın sağlanması için her yolu deneyeceğini söyledi. Rice ''Şunu bilin ki görevimden ayrılıncaya kadar, bu anlaşmazlığı çözebilmemiz için her yolu deneyeceğim'' diyerek bu konudaki kararlılığını vurguladı.

Filistin Başbakanı Selam Feyyad ise, yaptığı konuşmada, bölgede reformların olumlu etkisini görmeye başladıklarını ve doğru yolda olduklarını kaydetti.

Rice, geçen hafta Mısır'dan, İsrail ve Filistin liderleriyle Rusya, AB, ABD ve BM'den oluşan Orta Doğu Dörtlüsü'nün temsilcilerini, ABD Başkanı George W. Bush'un görev süresinin biteceği ocak ayından önce görüşmeler için davet etmesini talep etmişti.

Bu arada, Rice'ın hafta sonunda Orta Doğu'ya yapacağı ziyaretin, Rice ABD'deki ekonomik krizle ilgileneceği için iptal edildiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, Abu Dabi'de 17-19 ekimde yapılacak Gelecek Forumu adlı toplantıya Rice'ın yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte'nin katılacağını söyledi.

McCormack, ''Bu, dünya ekonomisi için önemli bir dönem. Rice, Washington'da kalarak bu konuda destek vermeyi tercih etti'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler