Danny Glover Altın Portakal'da

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile birlikte düzenlenen 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin onur konukları arasında yer alan ABD'li ünlü aktör Danny Glover, başrolünü oynadığı ''Körlük'' filminin Türkiye gala gösterimine katıldı. Glover, Avrasya Film Festivali'nin değişik kültürlerden aktör ve sanatçıları bir araya getiren önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 18:55
Abone Ol google-news

Jose Saramago'nun ünlü romanından uyarlanan ve bu yıl Cannes Film Festivali'nde ilk kez perdelerini açan baş rollerini Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover'in paylaştığı ''Körlük'' (Blindness) filminin Türkiye prömiyeri, 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nde özel gösterimle yapıldı.

Filmin galasına başrol oyuncularından, Türkiye'de, ''Cehennem Silahı'' serisi, ''Testere'' ve ''Mor Yollar'' filmleriyle tanınan Amerikalı ünlü aktör Danny Glover de katıldı.

Antalya'ya gelirken uçaktaki valizlerinin Frankfurt aktarması sırasında kaybolması nedeniyle bugün kaldığı otelde gergin olduğu gözlenen ünlü aktör, gala gösterimine spor kıyafetlerle geldi.

Kırmızı halıda gazetecilere poz veren sanatçı, TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil ile yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunmak ve festivale katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Glover, ''Yaşamım boyunca başka kültürlerle beraber olduğum zaman kendi kültürümü de daha iyi anlama fırsatı buldum. Beni zenginleştiren böylesine tecrübelerden mutluluk duyuyorum. Bu festival sinemanın ve sanatın bizi birleştiren bir araç olduğunun çok güzel bir göstergesidir'' dedi.

Festival için Antalya'da bulunan iki ABD'li aktörden biri olduğunu, ayrıca Brezilya ve Japonya gibi birçok ülkeden de aktörlerin geldiğini hatırlatan Danny Glover, Avrasya Film Festivali'nin çok değişik kültürlerden aktör ve sanatçıları bir araya getiren çok önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Konuşmasının ardından baş rolünü oynadığı ''Körlük'' filminin gala gösterimi için Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'na geçen Glover, sahneden sinemaseverleri ve festival için Antalya'da bulunan Türk ve yabancı sanatçıları selamladı.

Burada da seyircilere seslenen Glover, aktörlük kariyerinde iyi bir noktaya gelmek için ilk yıllarında büyük çaba gösterdiğini, bu çabaları sırasında ABD'de postanede çalışan annesinin en büyük destekçisi olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler