Camp David'de buluşacaklar

ABD Başkanı George W. Bush, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile 18 Ekim Cumartesi günü Bush'un Washington yakınlarındaki yazlık konutu Camp David'de bir araya gelecek. Görüşmede çok sayıda konunun gündeme geleceği fakat dünya ekonomisinin en ağırlıklı konu olacağı açıklandı.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 19:39
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George W. Bush'un Washington yakınlarındaki yazlık konutu Camp David'de, Bush'la bir araya gelecek olan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun görüşmesiyle ilgili, Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, yaptığı açıklamada, ''Çok sayıda konuyu görüşme imkanı bulacaklar, ancak dünya ekonomisi kesinlikle en ağırlık verilen konu olacak'' dedi.

Sözcü, AB Dönem Başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Sarkozy ile Barroso'nun hafta sonunda Kanada'ya gideceklerini, burada Kanada-AB zirvesi de dahil bazı görüşmelere katılacaklarını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada da Bush, Sarkozy ve Barroso'nun mali kriz ve yapılması planlanan genişletilmiş G-8 zirvesini görüşecekleri kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon