Makedonya'dan Yunanistan'a sert tepki

Yunanistan'ın Lerin kasabası yakınındaki Zabırdane köyünde dün Makedon azınlığın Yunan silahlı kuvvetlerine karşı protestolarını izlemek üzere kasabaya giden Makedonyalı basın mensuplarından dört kişinin gözaltına alınması, Üsküp'te sert tepkilere neden oldu. Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Yunanistan'da Makedon azınlığa yapılan baskılarla ilgili röportaj hazırlamak isteyen basın mensuplarının tutuklanmalarını kınadığını bildirdi.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 21:13
Abone Ol google-news

Makedonyalı 4 basın mensubunun, Yunanistan'da gözaltına alınması, Makedonya'da büyük tepki uyandırdı. Konuyla ilgili, bir televizyona beyanatta bulunan Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, "Yunanistan'da gözaltına alınan Makedon basın mensuplarının yanlış bir şey yapmadıklarına emin olduğum için, son durum hakkında uluslararası camiayı bilgilendirip, basın özgürlüğüne saygı duyulması gerektiğini belirteceğim" diye konuştu.

Gazetecilerin, köy yakınındaki askeri tatbikata karşı yapılan protestoları filme almalarıyla ilgili sorgulandıktan sonra sınır dışı edildikleri bildiriliyor.

Yunan polisi dün tatbikata katılan tankları bir traktör ve bir otomobille engellemeye çalışan kişileri tutuklamıştı. Köylüler, ordunun hakiki cephane kullanmasının tarım alanlarına zarar verdiğinden şikayet etmişlerdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler