Gazetelerde bugün

Cumhuriyet 'Büyük müdahale' başlığı altında ABD'nin küresel krize çözüm olarak dün 9 büyük bankaya ortak olmasını manşetten görürken; Radikal, Tercüman ve Sabah manşetlerinde Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in 'Engin Ceber'in Metris Cezaevi'nde işkenceyle ölmesi' sebebiyle yaptığı 'Devletim ve hükümetim adına ölen kişinin yakınlarından özür diliyorum' açıklamalarına yer verdi.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 07:12
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Büyük müdahale

ABD’de küresel krize çözüm arayışlarına devletçi bir müdahale daha eklendi. Amerika’nın TMSF’si olarak bilinen FDIC aracılığıyla yönetimi devlete geçen 13 banka finans sektöründeki yangını söndüremeyince, ABD Hazinesi dün 9 büyük bankaya ortak oldu. Bu kararın kredi piyasalarının kilidini açmayı, ekonomiyi canlandırmayı ve bankalara güven sağlamayı amaçladığı kaydedildi.

 

 

HÜRRİYET

Kafalar değişiyor

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ön raporların Engin Ceber'in Metris Cezaevi'nde işkence sonucu öldüğünü ortaya koyduğunu açıkladı, "Devletim ve hükümetim adına ailesinden özür diliyorum."

 

 

MİLLİYET

Krizin dibi göründü mü?

Avrupa ülkelerinden sonra ABD de bankalardan hisse alacağını açıklayınca borsalar fırladı. Dev ekonomilerde umutlar arttı...

 

 

RADİKAL

Devlet ilk kez işkence kurbanı için özür diledi

Adalet Bakanı Şahin, Ceber'in işkenceden ölümüyle ilgili 19 görevliyi açığa aldı ve tariihi bir demç verdi: 'Devletim ve hükümetim adına özür diliyorum'

 

 

TERCÜMAN

Bahçeli'den ağır sözler

"Terörün beyni Barzani, destekçisi bölücüler, mihmandarı AKP'dir" diyen Bahçeli, "En az PKK kadar bölücü, alçak ve ahlaksız" sözlerini kullandı.

 

 

AKŞAM

Barzani kapışması

Kürt lider Mesut Barzani ile resmi trmasın başladığı gün Meclis karıştı. Bahçeli, AKP'yi Barzani ve bölücü örgütle aynı çizgide ilan etti. Erdoğan, 'Muhatabım değil' diye yanıt verdi...

 

 

POSTA

'İşkencede öldürüldü özür dileriz'

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde ilk kez bir tutuklunun işkence öldürüldüğünü kabul edip özür diledi. Adalat Bakanı Şahin, Engin Ceber'in Metris Cezaevi'nde işkenceyle ölmesiyle ilgili sorumlu görülen19 güvenlinin açığa alındığını belirtip "Devletim ve hükümetim adına ölen kişinin yakınlarından özür diliyorum" dedi.

 

 

VATAN

Nuriş'in gardiyanı dayak ekibinde

Engin Ceber'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla açığa alınan gardiyanlardan Cuma Kaçar, 7 yıl önce Uşak'taki isyanda Nuri Ergin'e silah temininden 2.5 ay hapis yattı.

 

 

SABAH

Öldürdük özür dileriz

Hükümet, Engin Ceber'in Metris Cezaevi'nde işkence sonucu öldüğünü kabul etti. 19 görevli açığa alındı.

 

 

YENİ ŞAFAK

Devlet işkence için özür diledi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Metris Cezaevi'nde işkence görerek ölen Engin Ceber'in yakınlarından devlet ve hükümet adına özür diledi.

 

 

ZAMAN

Devlet özür diledi

Türkiye'de dün tarihi bir olay yaşandı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, cezaevi'nde işkenceyi kabul ederek, ölen tutuklunun yakınlarından özür diledi. İhmali görülen 19 kişiyi görevden alan Adalet Bakanı'nai insan hakları örgütlerinden de destek geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler