"AKP fındık kurdudur"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün sonlandırılması için cesur ve kararlı olunması gerektiğini belirterek, ''Çözümün, terörün sonlandırılmasına kilitlenmesi gerekiyor'' dedi. Kılıçdaroğlu, AKP'nin fındık üreticilerine yönelik politikalarını eleştirerek, ''AKP fındık kurdudur, o fındık kurdundan kurtulmak için ilaçlamamız lazım'' söyleminde bulundu

Yayınlanma: 03.07.2010 - 08:55
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sınır bölgesine gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin bilgi veren Kılıçdaroğlu, Siirt'e gideceğini Etimesgut Askeri Havaalanı'na geldiği zaman öğrendiğini, ziyaret kapsamında Çukurca'da sınırlarla ilgili bir brifing verildiğini anlattı.

Kılıçdaroğlu, ziyarette Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un kendisine eşlik ettiğini, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile de siperlerde karşılaştıklarını söyledi. Bir gazetecinin ''Kara harekatı ile ilgili bir izlenim edindiniz mi?'' sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''Ben böyle bir izlenim edinmedim, ama öyle bir harekat siyasi iradenin kararına bağlıdır. Parlamento o yetkiyi vermiş zaten'' dedi. Başka bir soruyu yanıtlarken, bugüne kadar terörün sonlandırılmasının hep askere havale edildiğini, oysa bu kadar köklü ve ciddi bir sorunun tamamen askere havale edilmesinin yanlışlığının öğrenilmesi gerektiğini bildiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: ''Siyasetin, çözüm üretmesi gerekiyor. Çözümün zor olduğunu biliyoruz, ama kamuoyu desteğini alarak çözümün, terörün sonlandırılmasına kilitlenmesi gerekiyor. Terörün sonlandırılması, iç politika malzemesi yapılmamalıdır. Bunun bir partinin başarısı ya da başarısızlığı olarak görülmemesi gerekir. Terörün sonlanması için cesur ve kararlı olmak gerekir.''

Ziyareti sırasında bir sınır karakolunda askerlerle yediği öğle yemeğini de anlatan Kılıçdaroğlu, burada Türkiye'nin çeşitli illerinden erlerle sohbet etme imkanı bulduğunu ve hemşehrisi olan bir askerle de karşılaştığını ifade etti. Bölgedeki yurttaşların, bulundukları zor koşulları kendisine anlattıklarını belirten Kılıçdaroğlu, onların anlattıklarını, taleplerini salı günü gerçekleştirecekleri grup toplantısında gündeme getireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Siperlerde çömelme tartışması gündeme geldi mi?'' sorusuna ''Hayır'' yanıtını verdi.

 

Kılıçdaroğlu Trabzon'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon gezisi kapsamında Trabzonspor Kulübü tesislerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, tesislere gelişinde Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un futbolda şampiyonluk kupasını Anadolu'ya taşıyıp Türk spor tarihinde bir destan yazdığını belirtti.
Trabzonspor'un futbol dışındaki branşlarda da iddialı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Artık kupalar belli ki buralara sığmıyor. Bütün Trabzonluların kalbinde bir Trabzonspor kupası var'' dedi. Kılıçdaroğlu, Trabzonspor'un bir Anadolu takımının da şampiyon olabileceğini gösterdiğini belirterek, bundan sonrası için başarılar diledi.

Sadri Şener de kulüp hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanılığına seçilmesiyle yeni bir soluk getirdiğini belirten Şener, ''İnşallah Türkiye'ye de yeni bir soluk getirirsiniz'' dedi. Trabzon Stadı'nın eskiliğinden şikayet eden Şener, yeni bir stat için girişimlerde bulunduklarını anlattı. Kılıçdaroğlu'na ziyareti sırasında 61 numaralı Trabzonspor forması ve üyelik kartı ile onur üyeliği belgesi verildi. Trabzonspor şeref defterini de imzalayan Kılıçdaroğlu, daha sonra tesisleri gezdi.
 

Maçka Belediyesi'ni ziyaret

Kılıçdaroğlu, Maçka ilçesini de ziyaret ederek, belediyeden yurttaşlara hitap etti. Türkiye'yi huzur içinde yaşanan bir ülke haline getirmenin temel amaçları olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, barış ve huzurun teminatının da CHP olduğunu kaydetti. CHP'nin ilkesinin toplumun tüm kesimleriyle beraber yürümek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Herkesle kavga eden bir Başbakan var. Biz herkesi kucaklayan bir başbakan profili çizeceğiz. Herkesle beraber yola çıkacağız. Trabzonspor'u şampiyon, CHP'yi iktidar yapacağız. İnşallah gün olur devran döner, seçim gelir, Maçka'ya başbakan olarak geliriz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Akoluk beldesini ziyaret etti. Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı VIP Salonu'nda bazı AKP'li milletvekilleri ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve Bardakoğlu ile selamlaşarak, kısa süre sohbet etti.

 

"Kendine yakışan bir üslup kullanmış"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, ''çömelme'' tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamalara, ''Kendine yakışan bir üslup kullanmış'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Giresun gezisi sırasında bir grup gazetecinin sorusu üzerine, Çelik'in çömelme tartışmalarına ilişkin, ''Cesur olmakla, ahmak olmayı birbirine karıştırmamak gerekir. Cesur olmak, Don Kişot olmak anlamına gelmez'' açıklamalarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''Kendine yakışan bir üslup kullanmış, Milli Eğitim Bakanlığının neden bu hale geldiğini Çelik'in bu sözleriyle şimdi daha iyi anlıyorum.''

 

"AKP fındık kurdudur"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin fındık üreticilerine yönelik politikalarını eleştirerek, ''AKP fındık kurdudur, o fındık kurdundan kurtulmak için ilaçlamamız lazım'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Giresun Osmanağa Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasına, ''Sizinle dertleşmeye, gönül birliği kurmaya, bu milletin dertlerini çözmeye geldik'' diyerek başladı.

AKP'nin fındık üretimine ilişkin politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, meydandakilere ''AKP'nin fındık politikalarından memnun musunuz?'' diye sordu, ''Hayır'' yanıtını alan Kılıçdaroğlu, ''Sizin bu sesiniz Ankara'ya gidecek ve Recep Bey'in ezberi bozulacak'' karşılığını verdi.

Bu sırada alandakilerin ''Fındık kurdu AKP'' şeklinde tempo tutmaları üzerine Kılıçdaroğlu, ''Evet AKP fındık kurdudur, o fındık kurdundan kurtulmak için ilaçlamamız lazım. Ne zaman ilaçlayacağız, seçim sandığında. O zaman Recep Bey'in ezberi yine bozulacak'' diye konuştu.

CHP iktidarında Fiskobirlik'i yeniden görkemli günlerine döndüreceklerini ve fındık üreticilerinin alın terinin karşılığını almalarını sağlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, ''CHP, yani bizler, halkın partisi asla rantın iktidarı olmayacak, halkın iktidarı olacaktır'' diye konuştu.

Alanda bir vatandaşın taşıdığı ''Bizim çocuklarımız gemiyi leğende yüzdürüyor'' pankartını işaret ederek, atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Evet sizin çocuklarınız leğende yüzdürüyor, onların çocukları ne yapıyor? Onlar garip gureba edebiyatı ile başladılar, halkı kandırdılar köşeyi döndüler bunun hesabını mutlaka soracağız. Onun için diyoruz ki AKP eşittir adaletten kaçanlar partisi, niye böyle diyoruz, dokunulmazlığı kaldıracağız dediler kaldırmadılar.''

 

"Hesap vermekten kaçıyorlar"

İktidarın vatandaşın ödediği her kuruşun hesabını vermesi gerektiğini, ancak AKP iktidarının hesap vermekten kaçtığını ileri süren Kılıçdaroğlu, ''TBMM'de hayali ihracatçı, ihaleye fesat karıştıran, kalpazan istiyor musunuz? İstemiyorsanız bunun yolu açık, sandık gelecek bütün bunları sandığa gömeceğiz'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomideki büyüme rakamlarına yönelik sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, açıklanan büyüme rakamlarının vatandaşa yansımadığını, toplumun tüm kesimlerinin ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, ''CHP iktidarında bu düzeni değiştireceğiz, beraber üreteceğiz, hakça bölüşeceğiz, hiç kimseye haksızlık etmeyeceğiz'' dedi.

 

"Dallarını silkeliyoruz"

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bunlar hak dediler, hakkın içini boşalttılar, özgürlük dediler, özgürlüğün içini boşalttılar, bunlar herşeyi aldılar, bir korku imparatorluğu kurdular. Din, iman dediler insanların inançlarıyla oynadılar. İnsanların inançları bizim başımızın üstündedir, onların inançlarıyla uğraşmayacağız, ama yoksulluklarını gidereceğiz. Bize diyorlar ki, bunları biraz daha silkeleyin merak etmeyin, Ankara'da gövdesini silkeliyoruz, Ordu'da, Trabzon'da Giresun'da dallarını silkeliyoruz. Biz silkeledikçe onlar daha baskıcı olacaklar, millete hükmetmeye çalışacaklar.''

Konuşmasının ardından miting meydanında toplananlara parti otobüsünün üzerinden karanfil atan Kılıçdaroğlu'nun içerisinde bulunduğu parti otobüsü, kalabalık ve meydanın üzerinden geçen elektrik telleri nedeniyle, miting meydanından ayrılırken güçlük yaşandı.
 

Beşikdüzü ve Görele

Kılıçdaroğlu, Giresun'a gelmeden önce Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde de vatandaşlara seslendi.

''Bir değil, bin değil, milyonlarca geliyoruz, halkın iktidarını kurmaya geliyoruz'', diyen Kılıçdaroğlu, ''Helal süt emmiş bütün vatandaşları'' sandıkta oy vermeye çağırdı.

Kılıçdaroğlu, Giresun'un Görele ilçesinde de vatandaşlara hitap ederek, herkesin sandık başına giderek, halkın iktidarı için CHP'ye oy vermesini istedi.

 

STK ve sendika temsilcileriyle görüşme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da bazı sivil toplum örgütü, oda ve sendikaların temcileri ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, Giresun Osmanağa Meydanı'nda düzenlenen mitingin ardından, ''İlin Tanıtımı ve Sorunları'' konulu toplantıya katıldı.

CHP lideri, Genel Başkan Yardımcıları Hakkı Suha Okay, Haluk Koç, Nevin Gaye Erbatur, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Sayman Faik Öztrak, Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, İl Başkanı Aykut Gezmiş ve partililerin katılımıyla 52 sivil toplum örgütü, oda ve sendikanın temsilcileri ile bir araya geldi.

İl Başkanı Gezmiş, toplantının, CHP üst düzey yönetimi ile Giresun'daki sivil toplum kuruluşlarının sorunları tartışmasına yönelik bir platform olduğunu söyledi.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon