Meksika'da iki günde 23 kişi öldürüldü

Meksika'da son 48 saatte 23 kişi öldürüldü. Uyuşturucu kartelleri arasında çıkan çatışmaların ilki Aşağı California eyaletinde meydana geldi ve 12 kişi öldü. Meksika'nın en tehlikeli kenti sayılan Ciudad Juarez'in bulunduğu Chihuahua eyaletindeki çatışmada da 11 kişinin öldüğü belirtildi. ABD ise, Meksika'daki şiddet olayları yüzünden bu ülkedeki vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 07:46
Abone Ol google-news

Meksika'nın kuzeyinde son 48 saatte suç çetelerine atfedilen şiddet olaylarında 23 kişi öldü.
Uyuşturucu kartelleri arasında çıkan çatışmaların ilki Aşağı California eyaletinde meydana geldi ve 12 kişi öldü. Meksika'nın en tehlikeli kenti sayılan Ciudad Juarez'in bulunduğu Chihuahua eyaletindeki çatışmada da 11 kişinin öldüğü belirtildi.

ABD ise, Meksika'da artan şiddet olayları yüzünden bu ülkedeki vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Uyuşturucu kartelleri, ABD'ye giden uyuşturucunun denetimini ele geçirmek için bir süredir kanlı çatışmalara giriyor. Chihuahua eyaleti de, 2001'den beri firari Joaquin Chapo Guzman liderliğindeki Sinaloa karteliyle Carrillo Fuentes ailesinin liderliğindeki Juarez karteli arasındaki kanlı çatışmalara sahne oluyor. Karteller arasındaki bu ''savaş'' 2008 başından beri 3 bin kişinin ölümüne yol açtı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler