Kanada'da zafer Muhafazakarların

Kanada'daki parlamento seçimini muhafazakar parti kazandı. Seçim merkezi, internet sitesinde verdiği bilgide, muhafazakarların, parlamentonun 308 sandalyesinden 143'ünü kazandığını açıkladı. Nihai olmayan sonuca göre muhafazakarlar yüzde 37, en yakın rakibi liberaller ise yüzde 27 oranında oy aldı.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 08:05
Abone Ol google-news

Kanada'da dün yapılan parlamento seçimini, Başbakan Stephen Harper liderliğindeki Muhafazakar Parti kazandı.

Seçim merkezi, internet sitesinde verdiği bilgide, muhafazakarların, parlamentonun 308 sandalyesinden 143'ünü kazandığını açıkladı. Nihai olmayan sonuca göre muhafazakarlar yüzde 37, en yakın rakibi liberaller ise yüzde 27 oranında oy aldı.

Dünya genelindeki mali krize rağmen seçim kararı alan Muhafazakar Parti, parlamentodaki sandalye sayısını artırmasına rağmen çoğunluğu sağlamayı başaramadı. Çoğunluk için 155 sandalye gerekiyor. Bu, iktidar partisinin bütçe kararlarının kabulü ve anayasada değişiklik için muhalefetin desteğine ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor.

Harper, çoğunluğu sağlayabilmek için erken seçim kararı almıştı.Kanada'nın 141 yıllık geçmişinde birçok kez hükümeti kurma görevini üstlenen Liberal Parti, sol görüşlü seçmenin seçimde 4 ayrı partiye bölünmesi nedeniyle istediği sonuca yine ulaşamadı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler