CHP'nin Ankara adayı Karayalçın

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile CHP Genel Merkezin'de yaptığı görüşme sona erdi. Baykal, görüşmede Murat Karayalçın'ın CHP'nin Ankara Büyükşehir Balediye Başkan Adayılığı için sürecin başladığını kamuoyuna açıkladı.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 07:49
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın CHP Genel Merkez Binası'nda saat 11:00'da başlayan görüşmesi sona erdi. Görüşmede Murat Karayalçın'ın CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayılığı için büyük ölçüde uzlaşmaya varıldı.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Deniz Baykal ve Murat Karayalçın, öncelikle Ankara'yı tartışıp değerlendirdiklerini söyledi. 

Baykal; "Ankara’nın dokusu bozulmuştur. Otoyolların kesiştiği bir kent haline dönüşmüştür Ankara. Metro Karayalçın’dan sonra unutulmuştur. Metro konusunu çözüp sahiplenecek. Sayın Karayalçın’ın bunu gerçekleştirecek biri olduğunu biliyorum. Önümüzdeki dönem için ne gibi sorunlar var bunları değerlendirdik. Önümüzdeki günlerde bu doğrultu da somut adımlar atılacaktır. Ankara’nın özlemine cevap veren bir sonucu birlikte gerçekleştireceğiz. Yerel yönetim çalışmalarında da kendisine başarılar diliyorum. Karayalçın Türkiye'de belediyeciliği en iyi bilen isimdir. Eksik olmasın davetimi kabul edip bizi ziyarete geldi. Çok faydalı değerlendirmeler yaptık. İlk önce Ankara'yı sonrada yerel belediyeleri değerlendirdik." dedi.

Baykal, Karayalçın’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, “Böyle bir açıklamanın beni hiç şaşırtmayacağını söyleyebilirim” dedi.

Karayalçın ise; "Sayın Baykal'ın çağrısı üzerine geldim. Öncelikle Ankara'yı tartıştık yerel yönetimlerle ilgili sorunları da gündemimize aldık." dedi.

“SHP’nin, mi CHP’nin mi adayı olacaksınız?” sorusunu Karayalçın, “Kimseyi şaşırtmayacak bir açıklamayı da önümüzdeki günlerde ayrıca yapacağız” diye yanıtladı.

Karayalçın, “Hedef açıktır. Bunun gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ankara’da gerçekleştirilecektir, başka yerlerde gerçekleştirilmesi olanakları mutlaka aranmalıdır. Ben 2009 seçimleriyle 2011 seçimleri arasında bir köprü kurulması gerektiği düşüncesindeyim.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler