Kardeşlik mesajlarına düşen gölge

Uluslararası üne sahip ses sanatçısı Aynur, 17 Ekim Cuma akşamı Almanya'nın başkenti Frankfurt Mousonturm'da Avrupai tınılarla sentezlediği Türkçe-Kürtçe halk müziği parçalarını seslendirecek. Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim tarafından açılan standa asılan bölücü haritaya ilişkin, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği girişimlerini sürdürüyor.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 08:06
Abone Ol google-news

2008 Frankfurt Kitap Fuarı’na bu yıl onur konuğu olarak katılan Türkiye, kültürel yaşamını tüm boyutları ve renkleriyle Almanya´ya taşıyor. “Bütün renkleriyle Türkiye” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler, ülkenin kültürel zenginliğini uluslararası kamuoyunun dikkatine sunmayı ve özellikle uluslararası alanda hak ettiği ilgiyi göremeyen Türk edebiyatını dış dünyaya açmayı hedefliyor.

Frankfurt Kitap Fuarı Türkiye Ulusal Yürütme Komitesi tarafından düzenlenen edebi etkinliklerin yanı sıra, sergiler, tiyatro gösteri, paneller, dans gösterileri ve konserler de kapsamlı onur konuğu programı içinde yer alıyor. Program kapsamında Almanya´da düzenlenen konserlerden biri de, Anadolu’daki Türk ve Kürt folklörünü Avrupai tınılarla bütünleştiren ses sanatçısı Aynur tarafından 17 Ekim akşamı Frankfurt Mousonturm’da verilecek.

Kürtçe müziğinin ilk yorumcularından Aynur’u, Alman kamuoyu ilk kez yönetmenliğini Fatih Akın´ın yaptığı “Crossing the Bridge” (Köprüyü Geçmek) belgeselinde tanımıştı. 2002´de ilk albümü “Seyir”in ardından 2004 yılında çıkardığı “Keçe Kurdan” adlı albümü ile ününü Türkiye sınırlarının dışına taşırmayı başaran Aynur, son olarak 2005 yılında ‘Nûpel’ (Yeni Sayfa) adlı albümünü çıkardı ve pek çok filmin müziklerini hazırladı.

 

Fuarda bölücü harita

Almanya'nın Frankfurt kentinde resmi açılışı dün yapılan 60. Frankfurt Kitap Fuarında, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim tarafından açılan standda bölücü harita asıldı.

Ziyaretçilere kapıları açılan fuarda Türkiye standının bulunduğu katın altında, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin standında asılan sözde Kürdistan haritasının, Türkiye'nin bazı illerini de içine aldığı dikkati çekti.

Bunun üzerine Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, bu konuda başlatılan girişimlerin sürdürüldüğü bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler