Şişli'de yakalanan teröristler tutuklandı

İstanbul'da çantasında patlayıcı maddeyle yakalanan terör örgütü üyesi kadın ile ona yardımcı olan diğer 4 kişi, savcılık sorgularından sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce ifadeleri alınan kişiler tutuklanarak, cezaevlerine göderildi. Bugün, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, saldırının polise yönelik olduğunu söylemişti.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 08:16
Abone Ol google-news

İstanbul'da çantasında patlayıcı maddeyle yakalanan Gönül Erdoğan ile kendisine yardımcı olan 4 kişi, mahkemece tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen Gönül Erdoğan ile Mehmet Necip Kurtcebe, Tuncer Sağınç, Mehmet Sıddık Akın ve Mehmet Vefa Yamalak, savcılık sorgularından sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce ifadeleri alınanlardan Gönül Erdoğan, ''yasa dışı örgüte üye olmak'' ve ''patlayıcı madde bulundurmak'', diğer 4 kişi ise ''yasa dışı örgüte yardım etmek'' suçlarından tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanmalarına karar verilenlerden Gönül Erdoğan Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevine, Mehmet Necip Kurtcebe, Tuncer Sağınç, Mehmet Sıddık Akın ve Mehmet Vefa Yamalak ise Metris Cezaevine konuldu.

Bu arada Gönül Erdoğan'ın, Almanya'da Goethe Üniversitesi'nde eğitim gördüğü eczacılık bölümünü yarım bıraktığı öğrenildi.

 

Celalettin Cerrah'ın açıklamaları

İstanbul'da çantasında patlayıcı maddeyle yakalanan terör örgütü üyesi kadın ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, saldırının İstanbul polisine yönelik olduğunu söyledi. Canlı bomba ile ilgili önemli açıklamalarda bulunana Cerrah'ın konuşmasından satır başları:

Avrupa’da yaşamını sürdürmek için okumak için gittiğinde oradaki terör faaliyetleri yer alması neticesinde, maalesef terörist faaliyetlerin içinde yer almıştır. Yakalanan kişi Türkiye’de eğitimi tamamlamış. Yüksek tahsilini yapmak için bir Avrupa ülkesine gidiyor. Avrupa’da maalesef zehirlenmiş.

Bana zarar veriyorsa gün gelir o Avrupa ülkesine de zarar verecektir. Teröristlerin hepsine karşı aynı kararlılıkla üstüne gitmemiz gerekir.

Avrupa’daki terör faaliyetlerinin mutlaka masaya yatırılması gerekir. Avrupa’da yaşamını sürdüren vatandaşların hal ve hareketleri, Avrupa ülkelerindeki devletlerinde bunu Türkiye ile bir araya gelip bunları kontrol altında tutmamız gerektiğine inanıyorum.

 

"İstanbullular bize bilgi versin"

İstanbul 15 milyonluk bir mega kent. Bu tip faaliyetleri önlemem için her gördükleri şüpheli olayı bize aktarsınlar. Bilgileri bizde saklı kalacaktır. Ben ve ekibim bunu teyit ediyoruz.Biz İstanbul’un terör faaliyetlerinden uzak kalması için her şeyi yapıyoruz. Biz İstanbul halkından da yardım istiyoruz. İstanbul halkının gördüklerini bize aktarmalarını istiyoruz.

Mahallelerinde kalıyor girip çıkıyor yabancı kişiler, lütfen bize bilgi versinler. Kendi bilgileri bizde saklı kalacaktır.

Eğer bu kişi hedefine ulaşmış olsaydı, hedef seçmiş olduğu İstanbul polisinin içinde bunu gerçekleştirmiş olsaydı, maalesef şu anda çok üzücü olaylarla karşılaşmış olurduk.

Bu faili yakalamadan olayı tüm ekibimi tebrik ediyorum.

Hedef İstanbul polisiydi. Polise yönelik eylem esnasında mutlaka sivil vatandaşlarımızın da zarar görmemesi mümkün değil. 

 

Teröristler mahkemeye sevk edildi

İstanbul'da çantasında patlayıcı maddeyle yakalanan terör örgütü üyesi kadın ile kendisine yardımcı olan diğer 4 kişi, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve Şişli'de 11 Ekim cumartesi günü çantasındaki 8 kilo 800 gram A-4 tipi plastik patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonuyla yakalanan terör örgütü üyesi Gönül E. ve kendisine yardımcı oldukları belirtilen Mehmet Necip K, Tuncer T, Mehmet Sıddık A. ve Mehmet Vefa Y. savcılığa çıkartıldı.

Savcılıkça sorgu ve işlemleri tamamlanan 5 kişiden Gönül E, ''terör örgütü üyesi olmak'' ve ''patlayıcı madde bulundurmak'', diğerleri de ''yasa dışı örgüte yardım etmek'' suçlarından tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Emniyette susma hakkının kullanan E'nin savcılıkta da aynı hakkını kullandığı, gözaltında kaldığı 4 gün boyunca açlık grevi yaptığı ve sağ gözünde oluşan morluğun yakalanması sırasında yaşanan arbedede meydana geldiği belirtildi.

Şüphelilerden Mehmet Vefa Y'nin, 13 Mart 1999 tarihinde Mavi Çarşı'ya molotofkokteyli atılması ve çıkan yangın sonucu 13 kişinin ölümüyle ilgili davada yargılanarak ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Metin Y'nin kardeşi olduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler