Sarkozy'e savurganlık suçlaması

Fransa'da muhalefetteki Sosyalist Parti, Cumhurbaşkanı Sarkozy'yi savurganlıkla suçladı. ''Cumhurbaşkanlığı Sarayı krizden haberdar değil'' başlıklı bir rapor hazırlayan muhalefet milletvekili, özellikle satın alınan mobilyalar, verilen resepsiyonlar, haberleşme ve seyahat harcamalarında büyük patlama olduğunu savundu.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 10:28
Abone Ol google-news

Muhalefetten Nicolas Sarkozy'ye bir eleştiri de savurganlık konusunda geldi. Sosyalist Parti milletvekili Rene Dosiere, küresel krize rağmen Nicolas Sarkozy'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı bütçesini bir önceki yıla oranla yüzde 11.45 artırarak, 112 milyon avroya çıkardığı eleştirisini getirdi.

''Cumhurbaşkanlığı Sarayı krizden haberdar değil'' başlıklı bir rapor hazırlayan milletvekili, özellikle satın alınan mobilyalar, verilen resepsiyonlar, haberleşme ve seyahat harcamalarında büyük patlama olduğunu savundu.

Muhalefet partisi milletvekilinin eleştirilerine karşı çıkan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ise ''şeffaf ve iyi yönetilmiş'' olarak tanımladığı bütçelerinin bir önceki yıla oranla sadece yüzde 2 arttığını belirtti.

2009 yılı bütçe görüşmeleri çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bütçesi mecliste 13 Kasım tarihinde görüşülecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler