ABD Gülen'e yeşil kart verdi

Gülen, ABD'de sürekli oturma izni sağlayan yeşil kartı almaya hak kazandı. Gülen, "olağanüstü yetenekleri olan yabancı eğitimci" statüsü başvurusuna yönelik Pensilvanya Doğu Bölgesi Mahkemesi'nde görülen davayı 16 Temmuz'da kazanmıştı. Yetkililer, Gülen'in belli bir süre sonunda ABD vatandaşlığına hak kazanacağına dikkat çektiler.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 10:25
Abone Ol google-news

ABDde yaşayan tarikat lideri Fettullah Gülen ülkede sürekli oturma izni sağlayan Yeşil Kartı almaya hak kazandı. Pensilvanya Eyalet Bölge Savcılığından edinilen bilgiye göre ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu (USCIS) Gülenin yeşil kart başvurusunu 10 Ekimde kabul etti.

Gülen, olağanüstü yetenekleri olan yabancı eğitimci statüsü (I-140) başvurusuna yönelik Pensilvanya Doğu Bölgesi Mahkemesinde görülen davayı 16 Temmuz tarihinde kazanmıştı. Gülen Bilim, sanat, eğitim, iş ya da spor alanlarında olağanüstü yetenekleri olan yabancı işçisınıfında ABD makamlarından 2 yıl önce vize talep etmiş ancak bu başvurusu Göçmenlik Bürosu tarafından eğitimciniteliklerini karşılamadığı gerekçesiyle reddedilmişti. Gülen bunun üzerine Göçmenlik bürosunun bağlı olduğu İç Güvenlik Bakanlığını dava etmişti. İç Güvenlik Bakanlığı adına savunma yapan Pensilvanya Eyalet Bölge Savcılığı ise mahkemeye Gülenin Çok büyük ticari holdinglerle desteklenen geniş ve etkili, dini ve siyasi bir hareketin lideriolduğu yönünde deliller sunmuştu.

Savcılık ayrıca belgelerinde Gülen hareketinin eğitimi, toplumu İslamlaştırmak için kullandığı ve CIAnın da Gülen projelerine finansal ortak olduğuyönünde araştırmacı görüşlerine de yer vermişti. Göçmenlik bürosunun kararının nihaiolduğunu bildiren yetkililer, Gülenin belli bir süre sonunda ABD vatandaşlığına da hak kazanacağına dikkat çektiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler