"Terörle mücadelede asıl sorun başbakan"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda terörle mücadelede koordinasyonu sağlamak üzere İçişleri Bakanlığı bünyesinde yeni bir kurumsal yapılanmaya gidilmesi kararını değerlendirirken Başbakanı eleştirdi. Başbakan Erdoğan'a yüklenen Baykal "Asıl konu olan işini siyasi özüdür, temelidir. Başbakana terör konusunda ve diğer konularda muhattap dayandırmak mümkün olmuyor." dedi.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 13:09
Abone Ol google-news

CHP Lideri Deniz Baykal, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’la görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal’a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nda alınan terörle mücadelede koordinasyonu sağlamak üzere İçişleri Bakanlığı bünyesinde yeni bir kurumsal yapılanmaya gidilmesi kararı hatırlatıldı. Terörle mücadelede bir koordinasyon ihtiyacını ortaya koyduğunu ifade eden Baykal, İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak bir yapılanmanın etkili bir çözüm oluşturacağından emin olmadığını söyledi.

Baykal, “Koordinasyon bizzat İçişleri Bakanlığı ile başka bazı güvenlik kuruluşları arasında, güvenlik kuruluşlarının ötesinde dış politika, siyasi ortam arasında bir işbirliği şeklinde kendisini gösteriyor. İhtiyaç o noktadır. bu oluşum belki İçişleri Bakanlığının kendi sorunlarının çözümüne katkı sunar” dedi.

Başbakan Erdoğan’a yüklenen Baykal, şunları söyledi: “Asıl konu olan işini siyasi özüdür, temelidir. Bu çerçevede de sayın Başbakana terör konusunda ve diğer konularda muhattap dayandırmak mümkün olmuyor. Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı olarak bizi ademe mahkum etti, MHP Genel Başkanını muhattap olarak kabul etmediğini ifade etti. Nasıl muhattap olacağız sayın Başbakana bilemiyorum. Barzani’nin dışında onu mutlu eden muhattap gözükmüyor. Galiba terörle mücadelenin asıl sorunu da terör konusunda muhattap kimdir, kiminle işbirliği yapacak, kiminle karşı karşıya gelecek. Asıl sorun budur, bu da İçişleri Bakanlığındaki eşgüdüm merkezi ile çözülemez.”

 

“Düşman değil, suçlu" eleştirisi

CHP Genel Başkanı Baykal’a, Başbakan Erdoğan’ın, dün Meclis Grup toplantısında “PKK düşman değil, suçludur” şeklindeki sözleri de soruldu. Baykal, şunları söyledi: “Terör tehdidini kavramış değil, terörün ne olduğunu anlamış değil sayın Başbakan. Asıl sorun oradan kaynaklanıyor. Büyük çelişkiler var. Siz terörün başına bomba yağdırır mısınız? Yağdırırsınız. Suçlunun başına yağdırır mısınız? Terörle mücadele ediyoruz, suçlu ile mücadele ediyoruz. Bir yandan siz açıkça hava harekatı yapıyorsunuz, bomba ile saldırıyorsunuz, sindirmeye çalışıyorsunuz, sonra yaptığınız iş suçlu ile mücadele etmektir diyorsunuz. Başbakanın bu konularda kafası karma karışık sorun da asıl odur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler