Azerbaycan sandık başında

Azerbaycan'da cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemi bu sabah başladı. Azerbaycan Merkez Seçim Komisyonu (MSK), 5 yıl görev yapacak olan Cumhurbaşkanının seçiminde katılım oranının yerel saatle 16.00'da yüzde 53,10'a ulaştığını bildirdi.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 13:14
Abone Ol google-news

Azerbaycan'da cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemi bu sabah başladı. Halen görev başında olan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, oy kullanmaya eşi Mehriban Aliyeva ile birlikte geldi.

Aliyev ve eşinin oy kullandığı sandık başında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile Türkiye'den gelen Marmara Grubu Vakfı gözlemcileri başta olmak üzere, çok sayıda yerli ve yabancı gözlemcinin bulunduğu dikkati çekti.

Bakü'de seçimlerin sakin bir havada geçtiği gözlenirken, önceki seçimlerde sıklıkla görülen sandık başı tartışmalarına ve itirazlara da rastlanmadı.

Ombusdman Elmira Süleymanova da gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim süreciyle ilgili yasa dışı veya usulsüz işlem konularında herhangi bir şikayet olmadığını, oy verme işlemlerinin gerektiği şekilde, yasa ve düzenlemelere uygun olarak devam ettiğini söyledi.

Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov ise seçim süreciyle ilgili sadece bir şikayet aldıklarını, şikayetin oy sandığının bulunduğu salona alınmayan bir gazeteci tarafından yapıldığını kaydetti. Amaşov, gazetecilerin ayrı bir kayıt işlemine gerek duyulmadan süreci takip edebileceklerini vurgulayarak, kendilerinin girişimiyle bahsi geçen sorunun çözüldüğünü ve gazetecinin oy verme sürecini izleyebildiğini söyledi.

Oy verme işleminin yerel saatle 19.00'da, resmi olmayan ilk sonuçların ise akşam açıklanması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler