Bush: Ekonomi düzelecek

ABD Başkanı George Bush, ekonominin uzun vadede düzeleceğini söyledi. Bush, Beyaz Saray'da kabine üyeleriyle yaptığı toplantıda, yönetimin zor durumdaki ABD bankalarında ''pasif yatırımcı'' olacağını belirtti. ABD Hazine Bakanı Henry Paulson da zamanla ekonomideki koşullarda düzelme beklediğini, ancak bunun zaman alacağını ve sabırlı olmak gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 13:26
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George Bush, ekonominin uzun vadede düzeleceğini söyledi.
Bush, Beyaz Saray'da kabine üyeleriyle yaptığı toplantıda, yönetimin zor durumdaki ABD bankalarında ''pasif yatırımcı'' olacağını belirtti.

Finans endüstrisini kurtarma planının serbest piyasanın yerine geçmek için değil, onu korumak için tasarlandığını ifade eden Bush, ''ekonominin uzun vadede düzeleceğinden eminim'' dedi.

 

"Finansal sistem istikrara kavuşacak"

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson da ABC televizyonunun ''Good Morning America'' adlı programında yaptığı konuşmada, hükümetin başta 9 büyük bankaya 250 milyar dolar yatırım yapma kararının finansal sistemi istikrara kavuşturacağını ve sıkıntıdaki kredi piyasasını yumuşatacağını belirtti.

Başlangıçta hükümetin bankacılık sektörüne müdahalesine karşı olduğunu, ancak son zamanlardaki yeni gelişmelerin koşulları değiştirdiğini ifade eden Paulson, ekonominin canlanması sürecinin zaman alacağını ve işsizliğin artması gibi bazı sorunların kısa vadede devam edebileceğini kaydetti.

İnsanların iş ve emeklilik planlarının sıkıntılı kredi koşulları sonucu tehlikeye girdiğini ifade eden Paulson, ''Sistemde istikrarı sağladığımızda ve bankalar kredi vermeye başladığında ilerleme sağlayacağımızdan eminim'' dedi.

Paulson, CBS televizyonunun ''The Early Show'' adlı programında da Kongre'de ekonomiye destek için yeni bir teşvik paketi çalışmasıyla ilgili soruya, şimdi ''finansal sistemde güveni sağlamaya odaklandığı ve ekonomi için tek birşeyden daha fazlasının yapılacağı'' yanıtını verdi.

Paulson, ''hükümetin yeni adımlarının sadece Wall Street'i kurtarma teşebbüsü olmadığını, bu adımların Amerikan halkı, Main Street için olduğunu'' ifade etti.

ABD yönetimi dün finansal sistemi istikrara kavuşturmak ve bankaları tekrar kredi vermeye teşvik için ''sağlıklı bankalara'' 250 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler