Rum Kesimi mutlu olamıyor

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Marcos Kiprianu'dan Türk tarafına suçlamalar geldi. İspanyol ABC gazetesinde bugün yayınlanan demecinde, halen süren görüşmelerle ilgili Türk tarafını suçlayarak, ''Türk tarafından hiçbir iyi tavır gösterme isteği görmedik'' dedi.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 18:44
Abone Ol google-news

Kıbrıs Türk ve Rum yönetimi arasındaki müzakerelerle ilgili açıklama yapan, Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Marcos Kiprianu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile ''siyasal değil yalnızca sosyal ilişkide bulunduğunu'' belirtti. Marcos Kiprianu, ''Birleşme süreci boyunca Türk tarafından hiçbir iyi tavır isteği görmedik. Bu, beklentilerin birçoğunda pozisyonumuza etki edebilir'' diye konuştu.

Kiprianu, müzakerelerin ''yavaş ve zorluklarla'' sürdüğünü savunarak, ''Üst düzey çalışma grubu için adım atıldığında sürecin hızlanacağını düşünüyorduk. Ama halen böyle değil. Eylül ayında, müzakerelerin başlamasıyla beliren zorluklar sürüyor, çünkü yapılması gerekenler yapılmadı'' dedi.

Öngörülenden daha yavaş olmasına karşın müzakerelerin sürdüğünü ve verdikleri sözlerinin halen geçerli olduğunu ifade eden Rum bakan, ''Tek bir Kıbrıs'ta federal sistemin işlemesi için oluşan yakınlaşmalarda farklılıklar var. Bu bizi şaşırttı, çünkü bunun artık açıklığa kavuştuğunu düşünüyorduk'' yorumunda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler