"2. Mata Hari" için 5 yıl hapis

"Mata Hari" olarak bilinen Kuzey Koreli kadın ajan Won Jeong Hwa, beş yıl hapis cezasına mahkum edildi. Won, aralarında kilit öneme sahip askeri tesislerin yerleri, Kuzey Koreli kaçakların listesi ve Güney Koreli subayların kişisel bilgilerinin yer aldığı gizli bilgileri Kuzey Kore'ye sızdırdığı suçlamasıyla geçen Temmuzda tutuklanmıştı.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 14:15
Abone Ol google-news

Kuzey Koreli Won Jeong Hwa (34), Güney Koreli bir subaydan gizli bilgileri alabilmek amacıyla onunla ilişkiye girdiği için 5 yıl hapse mahkum edildi.

Won, aralarında kilit öneme sahip askeri tesislerin yerleri, Kuzey Koreli kaçakların listesi ve Güney Koreli subayların kişisel bilgilerinin yer aldığı gizli bilgileri Kuzey Kore'ye sızdırdığı suçlamasıyla geçen Temmuzda tutuklanmıştı.

avcılar, Won'un gizli bilgileri elde etmek için "seksi araç olarak kullandığını", Güney Koreli bir subayla ilişkiye girdiğini ve subayı kendisi adına çalıştırdığını iddia etmişti. Savcılar, Won'un ayrıca, Güney Koreli ajanları zehirli iğneyle öldürmeyi planladığını, ancak bunu yapamadığını belirtmişti.

Won hakkındaki bu suçlamaları onaylayan başkent Seul'deki Suwon bölge mahkemesi, savcılığın Won için 5 yıl hapis cezası verilmesi talebini de kabul etti. Mahkemenin kararını verirken, Won'un Kuzey Kore'ye gönderdiği bilgilerin ülke güvenliği için ciddi tehdit teşkil etmediğini ve Won'un soruşturmada işbirliği yapmasını göz önüne aldığı belirtildi.

Won, Güney Kore'de 10 yıl içinde casusluk yapmaktan suçlu bulunan ikinci Kuzey Koreli oldu. Çin'deki bir Güney Koreli iş adamıyla evlenen, bu sayede Güney Kore'ye 2001'de giren ve yetkililere Kuzey'den kaçtığına dair yanlış bilgi veren Won'un davası basının da ilgisini çekti.

Bazı gazeteler, Won'a I. Dünya Savaşı'nın ünlü kadın casusu "Mata Hari" yakıştırmasını yaptı.
Kuzey Kore ise Güney Kore'yi, Pyongyang'ın imajını zedelemek için bu hikayeyi uydurmakla suçladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler