Şansımızı zorluyoruz: 0-0

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 4. maçında Ulusal Futbol Takımız, Estonya ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Özellikle maçın son dakikalarında inanılmaz fırsatları harcayan Ulusal Takımımız, bu karşılaşmanın ardından 5. Grup'taki puanını 8'e yükseltti.Estonya ise gruptaki ilk puanını aldı. Belçika ise İspanya'ya 1-2 yenilerek üçüncü sıraya geriledi.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 17:37
Abone Ol google-news

Ulusallarımızın 3 puanı hedeflediği Estonya maçını Polonyalı hakem Robert Malek'ın yönetti. TRT-1'den naklen yayınlanan bu önemli karşılaşmada, Estonya'nın en önemli oyuncularından Andreas Oper'in oynamadı. Kadrolar şu şekilde:

Estonya:Londak, Jaager, Piiroya, Barengrub, Kruglov, Kink, Vunk, Dmitrijev, Lindpere, Vassiljev, Vladimir

Türkiye: Volkan,Sabri,Servet,İbrahim Kaş, Hakan, Balta, Kazım, Aurelio, Ayhan, Arda, Nuri, Halil Altıntop

 

Terim'in deplasman karnesi

19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'ta bugün deplasmanda Estonya ile karşılaşacak (A) Ulusal Futbol Takımı'nın, elemelerde son dönemdeki deplasman karnesi genel olarak iyi. Ay-yıldızlı takımı, Fatih Terim'in ikinci görev süresi içinde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde rakip sahalarda yaptığı 10 maçın 6'sını kazanırken, 2'sini yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı.

6'sı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu, 3'ü Dünya Kupası Eleme Grubu, 1'i de Dünya Kupası elemeleri baraj maçı olmak üzere, elemelerde rakip sahalardaki son 10 maçında toplam 16 gol atan ulusallar, kalelerinde ise 10 gol gördü.

Ay-yıldızlı ekip, elemelerde rakip sahadaki son 10 maçından 9'unda rakip fileleri en az 1 kez havalandırırken, bu süre içinde sadece İsviçre ile yapılan 2006 Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj ilk maçında gol yollarında sessiz kaldı. Ulusal Takım ayrıca, deplasmanlardaki bu son 10 maçın 4'ünü gol yemeden tamamladı.

 

Terim'in sınavı

Ay-yıldızlılar, (A) Ulusal Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 80 maçta, 38 galibiyet, 23 beraberlik, 19 yenilgi alırken, 118 gol atıp, kalesinde 89 gol gördü. Ulusal Futbol Takımımız, Fatih Terim'in ikinci döneminde yaptığı 25'i resmi, 21'i de özel toplam 46 maçtan 21'ini kazandı, 15'inde berabere kaldı, 10'unu ise yitirdi.

 

Grupta oynanan diğer maçlar

Grubumuzda oynanan bir diğer maçta ise Bosna-Hersek, kendi sahasında Ermenistan'ı 4-1 yenerek puanını 7'ye yükseltti ve Türkiye için büyük bir tehlike oluşturmaya devam etti. Ay-Yıldızlılar gruptaki beşinci maçını İspanya ile deplasmanda oynayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler