G-8 liderleri toplanıyor

Sanayileşmiş ülkeler grubu G-7 ile Rusya'dan oluşan G-8'in liderleri, küresel mali krize karşı işbirliğinin ele alınacağı bir zirve toplantısında biraraya gelecekler. G-8 liderleri adına Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, zirvede, kimi başka gelişmiş ve gelişmekte olan kilit ülkelerin de yer almasının planlandığı bildirildi.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 19:09
Abone Ol google-news

Beyaz Saray, G-8 liderleri adına açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, ''21. yüzyılın sınavlarını karşılayacak reformlar için bir gündem belirlemek üzere G-8 liderleri, yakın gelecekte uygun bir tarihte kilit ülkelerle toplanmayı bekliyor. Bu toplantı, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeleri kapsamalı'' denildi.

G-8 açıklamasında, ''birlikte çalışarak mevcut sorunları çözeceğimize ve ekonomilerimizi istikrara ve refaha geri döndüreceğimize güveniyoruz'' ifadesi kullanıldı.

G-8 liderleri, acil olarak piyasaların istikrara kavuşturulması ve güvenin yeniden oluşturulmasına odaklanıldığını, ancak bunun yanında, son krizin ortaya çıkardığı gibi mevcut eksikliklerin giderilmesi için, dünyanın finansal sektörlerinde denetleyici ve kurumsal değişikliklerin yapılması gerektiğini bildirdiler.

Ortak açıklama, ABD Başkanı George W. Bush'un, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Avrupa Birliği Komisyonu başkanı Jose Manuel Barroso ile Camp David'de biraraya gelmesinden 3 gün önce yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler