ABD-Irak görüşmeleri devam ediyor

ABD ve Irak yönetimi arasında imzalanacak güvenlik anlaşması henüz tamamlanamadı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, anlaşma taslağı metni üzerinde daha çalışılması gerektiğini belirterek, anlaşmayla ilgili herşeyin tamamlanmadığını söyledi. McCormack, Iraklılar ile hâlen konuştuklarını ve sürecin devam ettiğini kaydetti.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 19:52
Abone Ol google-news

ABD yönetimi, Irak ile ortak güvenlik anlaşmasının henüz tamamlanmadığını, taslak üzerinde çalışılmaya devam edildiğini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino da halen mütalaaların sürdüğünü, ancak bir anlaşmaya yakın olduklarını söyledi.

Irak hükümet sözcüsü Ali Debbağ, bugün ABD-Irak güvenlik anlaşması taslağı üzerinde anlaşıldığını belirterek, taslağın içeriğini açıklamıştı.

Debbağ, taslakta Irak'taki ABD askerlerinin 3 yıl içinde çekilmelerinin öngörüldüğünü, bu tarihte hükümetin, yeni bir anlaşmaya ihtiyaç olup olmadığına karar vereceğini söylemişti. ABD askerlerinin yargıdan muafiyeti konusunda da Debbağ, kendi üslerindeki askerler için ABD yasalarının geçerli olacağını belirtirken, ABD askerlerinin, üsleri dışında oldukları sırada işledikleri ağır suçlarla ilgili davalarda ise Irak yasalarına tabi olacaklarını kaydetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler