Babacan New York'ta

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, BM Güvenlik Konseyi seçimleri öncesinde New York'ta Asya ve Avrupa ülkelerinin daimi temsilcileriyle bir araya geldi, ayrıca gerekli görülen bazı ülkelerin başkentlerini arayarak muhataplarıyla görüştü. Babacan'ın bugünkü temaslarında da daha önceden görüşemediği ülkelerin temsilcileriyle temaslarına devam etmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 06:43
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ali Babacan Güvenlik Konseyi seçimlerinde oy kullanacak daimi temsilcilerle görüşmelerine devam ediyor.

Babacan, dünkü temaslarında Doğu ve Batı Avrupa ülkeleriyle Asya ülkelerinin daha önceden görüşemediği temsilcileriyle bir araya geldi ve iki gündür de gerekli gördüğü ülkelerin başkentlerini telefonla arayarak muhataplarından destek talebinde bulundu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Asya ülkelerinin temsilcileri seçimlerde Türkiye'ye destek vereceklerini söyledi. BM Genel Kurulunda yapılacak seçimlerde 192 üye ülkenin oy kullanması halinde Türkiye'nin üçte iki çoğunluk olan 128 oya ulaşması gerekiyor.

Batı Avrupa grubundan İzlanda ve Avusturya'ya karşı yarışan Türkiye'ye şimdiye kadar Asya, Afrika, Pasifik, Latin Amerika ve Karayipler bölgelerinin ülkelerinden destek geldi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler