Gazetelerde bugün

Cumhuriyet, Ergenekon Davası kapsamında Ergenekon savcılarının özel yaşamın gizliliğini ihlal ettiğinin ve keyfi davrandığının belirlendiğini manşetten duyurdu. Hürriyet, Radikal, Tercüman, Akşam, Yeni Şafak ve Zaman gazeteleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un dün yaptığı açıklamalara yer verdi.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 07:05
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Selçuk’tan savcıya dava

Ergenekon savcılarının özel yaşamın gizliliğini ihlal ettiği, keyfi davrandığı ve başyazarımızı karaladığı belirtildi. İlhan Selçuk’un avukatları, duygularını iddianamede yansıtan Ergenekon savcılarının bazı saptama ve bilgilere, davayla ilgisi olmadığı halde yasaya aykırı olarak iddianamede yer verdiklerine dikkat çekti. Dava dilekçesinde mahkemeden kişilik haklarına yapılan haksız saldırının tespitini isteyen İlhan Selçuk, davalı savcılardan para olarak herhangi bir tazminat isteminde bulunmadı.

 

HÜRRİYET

Kim sızdırdı bulacağız


Aktütün saldırısı bilndiği halde önlem alınmadı şeklindeki yayınlara sert yayın veren Gelelkurmay Başkanı Başbuğ, "Bilgi sızdıran ve kullananlar için adli işlem başlatıldı" dedi.



MİLLİYET

Sıfır tolerans lafta kaldı


Engin Ceber'in işkenceden ölümü dünyada yankılandı. The Guardian, AKP'nin 'işkenceye sıfır tolerans' politikasının sorgulandığını belirtti.



RADİKAL

Ne bu hiddet bu celal!


Aktütün saldırısına dair belge sızdırılmasına kızdığı anlaşılan Başbuğ, 'Bu durumlarda her ordunun vereceği cevap bellidir. Herkesi doğru yerde bulunmaya davet ediyorum!' dedi.

 

TERCÜMAN

Dikkatli olun


Başbuğ, TSK'yı yıpratma amaçlı yayınlar bir kısım medyayı uyadı, "Dökülen her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar" dedi.

 

AKŞAM

Tarafını seç uyarısı


'Genelkurmay, Aktütün baskınını biliyordu' iddialarına Başbuğ'dan çok sert tepki. Taraf gazetesini hedef alan Org. Başbuğ herkese 'Doğru yerde durun' uyarısı yaptı.
 

 

POSTA

Türk usulü ölüm


Belediye 'Kanalizasyon çalışması var' diye kapattığı kaldırımın kenarına tahta merdiven koyup halkı yürümesi için caddeye inidiriyor... Sonunda korkulan oluyor ve kaldırım yerine caddede yürümeye mecbur edilen 79 yaşındaki Yakup Öztürk'e kamyon çarpıyor... Olay yerine gelen ambulans arızalanıyor... Yakup Dede 'Türk usulü' bir ölümle hayata veda ediyor...




VATAN

Önce google şimdi Vatan


İnternette Adnan Hoca terörü! Google'dan sonra bu kez VATAN'ı hedef aldı; yine Silivri mahkemesinden aldığı kararla gazetemizin internet sitesine erişimi yasaklattı.

 

STAR

Dünyadan özür övgüsü


Adalet Bakanı Şahin'in, işkenceden ölen Ceber için 'devlet adına' özür dilemesi dünyada alkışladı. Gazeteler, "Ender görülen bir tavır" dedi.



SABAH

Film gibi ülke


Sanki büyük bir sinema salonundayız. Konular gerilim, dram, aksiyon, kriz ve komedi. İşte Türkiye'de bir günün özeti. Bu haberlerden dilediğinizi seçin.

 

YENİ ŞAFAK

Medyaya muhtıra


Genelkurmay Başkanı Başbuğ, 17 askerin şehit edildiği Aktütün saldırısına ilişkin yayınlara çok sert tepki gösterdi. Medyaya çağrı yapan Başbuğ, "Herkes doğru yerde bulunsun" dedi.

 

ZAMAN

Başbuğ sert konuştu aydınlar tepki verdi


Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından, kuvvet komutanlarını da arkasına alarak basın toplantısı düzenledi.  Paşalar, Başbuğ'un sözlerini 'esas duruşta' dinledi. Öte yandan, Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Taraf'ın gündeme getirdiği iddialara akşam saatlerinde yayın yasağı koydu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler