AKP'li Elitaş telekulak sorusuna öyle bir yanıt verdi ki...

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te gazetecilerle sohbet ederken, "Dinlemeler neden hep sizin iktidarınızda oluyor?" sorusuna, "Bizim iktidarımız teknolojiyle barışık olduğu için, teknolojik gelişme çok ileri seviyede oldu" diye yanıt verdi.

Yayınlanma: 09.07.2010 - 13:04
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Referandum sizce AKP açısından bir güven oylamasına dönüşür mü?" diye soran gazeteciye Elitaş, "Referandum, vatandaşın Anayasa paketiyle ilgili görüşlerini ortaya çıkaracak. Bazıları bu şekilde görüyorlar. Halkın oylarına müracaat etmeyi içine sindiremeyenlerin ileri sürdükleri karşıt görüştür bu. Referanduma artık Türk milleti alışmalı. Sınırlı düşünen siyasetçilerin artık zihinlerindeki örümcek ağlarını yırtmaları gerekir" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, "Anayasa değişikliği konusundaki düşüncelerinizi, halka nasıl anlatacaksınız?" sorusuna Elitaş, "Halk her şeyi bilir, 'halk bilmiyor' diyenler aslında bir şey bilmiyorlar" sözleriyle yanıt verirken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halk, hem seçim hem de referandum sandıklarında kendisini, 'bir şey bilmiyor' diye gösterenlere gerekli cevabı veriyor. Halk şuna oy verecek; kadın-erkek fırsat eşitliğine, pozitif ayrımcılığa 'evet' diyecek. Ekonomik Sosyal Konsey'e oyunu verecek. Ombudsmanlık gibi konuda, artık kendi problemlerini çözecek bir makam oluşacağı için 'evet' oyunu verecek. Anayasamızda çok önemli değişiklikler var. İçerik olarak Anayasa değişikliği paketine vatandaşlarımızın 'evet' oyu vereceğine inanıyoruz. 'Evet' oyu vermeleri gerektiğine inanıyoruz. Çünkü, özü itibarıyla önemli değişiklik olmamıştır. Sadece, 'adet yerini bulsun' diye iptal yönünde karar vermiştir. Ümit ediyorum, bundan sonra ki süreçlerde Anayasa Mahkemesi, artık Anayasa ihlaline girmez. Halk, bu değişiklik maddelerinin ne olduğunu biliyor. Demokrasinin standardının yükseldiğini, taçlandırıldığını biliyor. Bundan sonra darbe yapmak isteyenlerin heveslerinin kırıcı hale geldiğini biliyor."
 

"İktidarımız teknolojiyle barışık"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın telefonla konuşmaktan korktuğu için kuryeyle haberleştiği yönündeki haberin hatırlatılması üzerine, Elitaş, "İnternette de aynı şey var. Dünyanın en büyük teknoloji şirketi kabul edilen Microsoft'a 'hacker'ların ne yaptığını biliyorsunuz. Bunu demokrasi standardıyla alakalı değerlendirmemek lazım. Trafik kazalarında insanlar hayatını kaybediyor. Onun için otomobili yasaklayalım mı? Bununla ilgili gerekli önlemleri almamız şart" sözleriyle karşılık verdi.

Elitaş, dinleme faaliyetlerine yönelik getirilecek cezaların "caydırıcı" olabileceğini ifade etti.
Bir gazetecinin, "Bunlar sizin iktidarınızda oluyor" sözlerine Elitaş, "Bizim iktidarımız teknolojiyle barışık olduğu için, teknolojik gelişme çok ileri seviyede oldu" dedi.
CHP'nin referanduma ilişkin bir sloganı bulunduğu yönündeki bir soruya ise Elitaş, "CHP, kendi iç dünyasındaki fırtınaları çok iyi tahlil edebilmeli. Herkes her sloganla ortaya çıkabilir. Biz milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Sonuç ne çıkarsa kabulümüzdür, başımızın tacıdır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler