Çukurca'da 5 şehit

Hakkari Çukurca'da çıkan çatışma sonucu 4 asker şehit oldu. Çatışmanın ardından olay yerine giden bir helikopter kırıma uğradı. Teknik arıza nedeniyle kırıma uğrayan helikopterde de bir asker daha şehit oldu. Aralarında Tugay Komutanı'nın da bulunduğu 15 personel hafif şekilde yaralandı. Bölgede sürdürülen operasyonlarda, 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 07:50
Abone Ol google-news

Hakkari'deki çatışmada şehit olan askerlerin Uzman Çavuş Ferhat Erdin (Amasya), Komando Er Ferdi Sefa Kılıç (İzmir), Komando Er Umut Çiftçi (İzmir), Er Hasan İrkoç (Muş) olduğu belirtildi. Şırnak'ta helikopterin kırıma uğraması sonucu yaralandıktan sonra şehit olan askerin ise Piyade Onbaşı Orhan Marhan (Bitlis) olduğu belirtildi.

 

TSK'dan yapılan yazılı açıklama:

1. Hakkari ili Kavaklı bölgesinde 15 Ekim 2008 tarihinde icra edilen operasyonda görev alan bir komando bölüğünün, teröristlerin muhtemel bulunabileceği yerlere saat: 20.30 civarında manevra yaparken bir patlama olmuş ve bunu takiben teröristlerin açtığı ateş sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Teröristlere şiddetle karşılık verilmesi üzerine, teması keserek kaçmışlardır. Teröristler üzerine açılan yoğun ateş sonucu verdikleri zayiat henüz bilinmemektedir.

2. Teröristlerin muhtemel kaçış istikametlerini kesmek maksadıyla, helikopterlerle bölgeye gece birlik sevk edilmiştir. Bir helikopterin inişi esnasında meydana gelen teknik arıza sonucu, helikopter kırıma uğramıştır. Bu olayda ağır yaralanan bir güvenlik görevlisi Şırnak Asker Hastanesinde şehit olmuş, aralarında Tugay Komutanı'nın da bulunduğu 15 personel hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

3. Ayrıca, Hakkari ili Şemdinli ilçesi Derecik bölgesinde, Irak sınırına 4 km mesafede bir grup terörist tespit edilmiş, yapılan müdahale sonucu 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

4. Şırnak ili Cudi Dağı bölgesinde icra edilen operasyon esnasında ise 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

5. Şehitlerimize Tanrıdan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve Yüce Milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor

Son edinilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak'ın kırsal alanında terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı operasyonlar aralıksız devam ediyor.

Hakkari'de dün akşam 5 askerin şehit olmasının ardından Şırnak'ta askeri hareketlilik hız kazandı. Gabar, Cudi ve Kato dağları başta olmak üzere Şırnak'ın kırsal kesimlerinde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar aralıksız sürdürülüyor.

Yüksekova'da da askeri hareketlilik yaşanıyor. İlçedeki birliğinden kalkan helikopterler, Çukurca ve Şemdinli bölgelerinde terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine personel ve malzeme sevkıyatı yaptı.

 

Şehit Er Hasan İlkoş toprağa verildi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında şehit olan Er Hasan İrkoş'un cenazesi Muş'un Bulanık İlçesi Sarıpınar beldesinde toprağa verildi.

Şehit Er İrkoş'un cenazesi, Muş Havaalanı'ndan alınarak ambülansla Bulanık ilçesi Sarıpınar beldesine getirildi.

Sarıpınar Belediyesi önünde düzenlenen törende konuşan Kurmay Binbaşı Orhan Akdoğan, ''Hepimiz vatanın bekası için canımızı vermek pahasına yemin ettik'' dedi. Cenaze namazının ardından omuzlara alınarak Sarıpınar beldesi mezarlığına götürülen şehit cenazesi burada toprağa verildi.

Anne Güzel İrkoş da şehit oğlu ile en son geçen cumartesi günü telefonla görüştüğünü belirterek, ''Bana görev yerinin çok rahat olduğunu söylemişti. Bu sabah da askerler tarafından şehit haberi bize iletildi.''

Cenaze törenine Muş Valisi Erdoğan Bektaş, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Bulanık Kaymakamı Fatih Aksoy, Malazgirt Kaymakamı Bilal Yavaş, Muş Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, belediye başkanları, kurum amirleri ve yurttaşlar katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler