Gazeteci acil kalp bekliyor

Grip şikayetiyle gittiği hastanede 2 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konulan İzmirli gazeteci Çağatay Çağlar, acil kalp bekliyor. Çağlar'ın eşi: ''Eşimin yaşaması için acilen kalp nakli gerekiyor. İki çocuğumla birlikte kalp bulunması için sürekli dua ediyoruz'' .

Yayınlanma: 16.10.2008 - 07:59
Abone Ol google-news

Grip şikayetiyle iki yıl önce gittiği hastanede kalp yetmezliği teşhisi konulan ve Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan 39 yaşındaki İzmirli gazeteci Çağatay Çağlar, acil kalp bekliyor.

Hastanenin Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesi önünde eşine uygun kalp bulunması için umutla bekleyen Hülya Çağlar, iki yıl önce eşinin yaklaşık 1 ay süren grip hastalığına yakalandığını, bu rahatsızlığın geçmemesi üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gittiğini söyledi. Çağlar, hastanede kalp yetmezliği teşhisi konulan eşinin iki yıl boyunca ilaçlı tedavi gördüğünü kaydetti.

Geçen hafta eşinin fenalaşması hemen EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alındığını ve bir haftadır burada müşahede altında tutulduğunu ifade eden iki çocuk annesi Çağlar şöyle konuştu: ''Doktorlar eşime acilen kalp bulunması gerektiğini, yaşamasının buna bağlı olduğunu söylediler. Doktorlarımız, sağ olsunlar eşimi yaşatmak için ellerinden geleni yapıyor. Bir haftadır umutlu şekilde uygun bir kalp bağışının yapılmasını bekliyoruz. Allah kimseye böyle bir rahatsızlık vermesin. Çocuklarım 5 yaşındaki Elif Lara ile 9 yaşındaki Mehmet Berke ile sürekli Çağatay için dua ediyoruz. Eşimden de ümidini yitirmemesini, yaşam mücadelesinden asla kopmamasını istedim. Hastanelerde bitkisel hayatta olanlar var, hayatını kaybedenler var. Aileler, yakınlarının organlarını toprak olmak yerine bağışta bulunarak başka bedenlerde yaşamasını sağlamalı. Dilerim ki eşime ve onun gibi hastalığa yakalananlara bekledikleri organ bulunur.''

Yoğun bakım ünitesi önünde annesiyle birlikte bekleyen Çağlar'ın 5 yaşındaki kızı Elif Lara ise babasını çok sevdiğini, onun bir an önce iyileşmesini istediğini söyledi. Elif Lara, ''Babam iyileşsin diye hep dua ediyorum'' dedi.


Hasta yatağında organlarını bağışladı

Öte yandan, hasta yatağında makineye bağlı olarak yaşam savaşı veren Çağatay Çağlar, kalbi dışındaki bütün organları bağışladığını belirtti. Umudunu yitirmeden bağışlanacak kalp beklediğini kaydeden Çağlar, ''Allah kimseye bu hastalığı vermesin. İnşallah bir an önce iyileşmemi sağlayacak kalp bulunur'' dedi.

Çağlar'ın doktorları, acil kalp bağışı beklediklerini bildirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler