AKP'yi kapatma davası

Anayasa Mahkemesi heyeti, AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davada, partinin 2008'de aldığı Hazine yardımının yarısından yoksun bırakılmasına ilişkin kararın taslağı üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Karar taslağını 14 Ekim'de okumaya başlayan ve taslak üzerinde gerekli redaksiyonları yapan heyet, karara ilişkin okumayı tamamladı, karşı oylarla ilgili çalışmalara ise bugün başlayacak.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 08:00
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi heyeti, AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davada, partinin 2008'de aldığı Hazine yardımının yarısından yoksun bırakılmasına ilişkin kararın taslağını okumayı bitirdi. Heyet, karşı oylarla ilgili çalışmalara ise bugün başlayacak.

Heyet, AKP hakkındaki kapatma davasının gerekçesi ile üniversitelerde türbanın serbest olmasına imkan sağlayan Anayasa değişikliğine ilişkin kararın gerekçesini birlikte hazırlayacak. Bu nedenle karşı oyların okunmasının ardından Anayasa değişikliğine ilişkin karar taslağının da bugün okunmaya başlanabileceği ifade ediliyor.

Karar okumaların bitmesi halinde hafta sonu veya pazartesi günü gerekçeli kararın yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilmesi bekleniyor. Ancak Anayasa Mahkemesi yetkilileri, tam olarak gün söylemenin mümkün olamayacağını belirtiyor.

Anayasa Mahkemesi, AKP'nin 2008'de aldığı Hazine yardımının yarısından yoksun bırakılmasına karar vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler