Lopez'e 10 milyon dolar tazminat davası

JLO, Jennifer Lopez'e Kuzey Kıbrıs konserini iptal ettiği için 10 milyon dolar tazminat davası açacağını bildirdi.

Yayınlanma: 10.07.2010 - 09:54
Abone Ol google-news

Boz Group tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 220 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Cratos Premium Hotel’in 24 Temmuz’daki açılışı için Ada’nın Türk tarafına gelecek Porto Riko asıllı Amerikalı şarkıcı Jennifer Lopez resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada ‘insan hakları ihlalleri’ni gerekçe göstererek programdan vazgeçtiğini açıkladı. Habertürk'ten Ünsal Ereke'nin haberine göre JLO’nun bu kararında Güney Kıbrıs Rum Kesimi tarafından başlatılan kampanya ve şarkıcıya gönderilen tehdit içerikli 7 bin elektronik posta etkili oldu. Yatırımcı şirket ise yaklaşık 10 milyon dolarlık tazminat davası yoluna gideceğini açıkladı.
 

'Rencide olduk'

Habertürk’ün sorularını yanıtlayan otelin yatırımcısı Boz Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bozoğlu, JLO’nun KKTC hakkındaki açıklamalarından dolayı fazlasıyla rencide olduklarını belirterek, Amerikalı şarkıcı hakkında hukuksal süreci başlatacaklarını belirtti. Konuyla ilgili olarak bugün avukatlarıyla İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyeceklerini anlatan Murat Bozoğlu, şöyle konuştu: “Kendisiyle yaptığımız sözleşmeyi sigortalatmıştık. Sigorta şirketi sözleşme için 10 milyon dolarlık güvence verdi. Ancak sigorta kapsamına Jennifer Lopez’in birinci dereceden yakınının vefat etmesi ve hastalanması gibi nedenler alındı. Böyle bir iptal konusu sigorta kapsamında değil. Dolayısıyla paramızı almak için yine bu civarlarda bir tazminat davası açacağız.” Muraz Bozoğlu, JLO’nun KKTC’ye gelmesi için son dakikaya kadar ikna etmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirterek, “Ancak kendisinin bize ve internet sitesine yaptığı açıklamalardan şunu anlıyoruz ki olay çok farklı bir noktaya gitti” dedi.
 

Yerine gelecek olan isim şimdilik gizli

JLO’dan sonra otelin açılışı için kimin geleceği hakkında bir yorum yapmaktan kaçınan Murat Boz, kaliteli bir eğlence oteli olarak faaliyette bulunacaklarını, bu nedenle gelecekte birçok ünlü ismi otele getireceklerini belirterek “Otelin açılışıyla ilgili olarak gelecek sanatçı hakkında bir B planımız var dedik. Ancak aynı şeyler yaşanır diye şimdiden bunu söylemek istemiyorum” diye konuştu. Jennifer Lopez’in aldığı bu kararında, Kıbrıslı Rumların bir haftada 7 bin elektronik posta yollamasının ve internetteki kampanyalarının etkili olduğu belirtiliyor.
 

Rumlar 'zafer' olarak duyurdu

Lopez’in konserini iptal etmesini Kıbrıslı Rumlar ‘zafer’ olarak duyurdu. AP’nin haberine göre, Kıbrıslı Türklerin tepki gösterdiği iptali Kıbrıslı Rumlar ise sevinçle karşıladı. Haberde, Rumların, Lopez’in KKTC’de konser vermesini ‘adanın ikiyi bölünmesini kabul etmek ve bir anlamda legalleştirmek’ olarak algıladığı yorumu yer aldı. Kıbrıslı Türklerin ise iptali ‘kendilerini izole etme kampanyalarının parçası’ olarak değerlendirdiği ifade edildi.
 

Lopez'in resmi sitesinde Türk-Rum kavgası çıktı

Jennifer Lopez, internet sitesinde yaptığı açıklamada “Jennifer Lopez, insan haklarını kötüye kullanmakla ilintili herhangi bir devleti, yasayı veya rejimi asla bilerek desteklemez. Lopez, Kıbrıs ile alakalı olarak yapılan tam bir incelemenin ardından, danışmanlarıyla birlikte çekilme kararı aldı. Bu bir takım kararıdır ve bölgedeki politik gerçeklere olan hassasiyetimizi yansıtmaktadır” denildi. Sitedeki açıklamanın ardından birçok JLO hayranı karar hakkında yorumlarda bulundu. JLO’nun Türk hayranları bu karardan dolayı kendisini protesto ettiklerini belirtirken, Rum hayranlar da bu karardan dolayı JLO’nun doğru yaptığını savundular. Sitede yer alan ‘Türkiye ve KKTC’ye gelme, git İsrail’de insan haklarına destek ver’ açıklaması ilgi gördü.
 

41’inci yaşına KKTC’de girecekti

Lopez, otelin açılışına eşi Marc Anthony ve ikiz bebekleri ile birlikte gelecekti. Otelde 3 gün kalacak olan Lopez, aynı zamanda 41’inci yaş gününü de burada kutlayacaktı. 80 kişilik ekiple Kıbrıs’a gelmesi planlanan Lopez, otelin açılışında konser verecekti. Çok sayıda ülkede canlı yayınlanacak programa 10 gün kala iptal haberi geldi.
 

2008'de Atina’da konser verdi

Genellikle Amerika’nın eyaletlerinde konserler veren JLO, babaevi Porto Riko’da verdiği konserle ilgi çekti. Jennifer Lopez, geçen şubat ayında Sevgililer Günü kutlaması nedeniyle İtalya’da da hayranlarıyla buluştu. Şarkıcı 2008 yılında Atina’da ‘Let’s Get Loud’ albümü için konser vermişti.
 

U2 da gelmiyordu

Jennifer Lopez’den daha önce insan hakları ihlalleri yaşandığını öne sürüp Türkiye’ye gelmek istemeyen gruplar arasında efsane grup U2’da bulunuyordu. Grup her seferinde ‘insan hakları ihlallerinin boyutları’ konusunu gerekçe gösterip, gelmekten vazgeçiyordu. Ancak U2 ikna etmeler sonucunda, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010 yılında 6 Eylül tarihinde Türkiye’de konser vermeyi kabul etti. Son olarak ise İsrail askerleri tarafından Mavi Marmara gemisine yapılan baskın ise Dustin Hoffman ve Meg Ryan gibi Hollywood ünlüleri tarafından tepki görmüş, ikili bu nedenle Kudüs Film Festivali’ne gitmeme kararı almıştı. İngiliz şarkı sözü yazarı ve yorumcu Elvis Costello da Filistinlilere uygulanan “aşağılama ve yıldırma” politikaları yüzünden işgal altındaki Filistin topraklarında yapacağı konserlerini iptal etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler