AB: Türkiye'ye yatırımı destekleyeceğiz

Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Philippe de Fontaine Vive, ''Kriz olsa da olmasa da Türkiye'de yatırımları desteklemeye devam edeceğiz, Türkiye'de yatırımları arttıracağız'' dedi. Vive, Türkiye'de öncelikli projelerin, Türkiye'nin yanı sıra, Türkiye-Avrupa ve Türkiye ile diğer bölgeler arasındaki demir yolu bağlantılarının geliştirilmesine yönelik projeler olduğunu sözlerine ekledi.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 08:35
Abone Ol google-news

Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen 2. Uluslararası Demiryolu Sempozyumu'na katılmak üzere İstanbul'a gelen Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Philippe de Fontaine Vive, dünyadaki finansal krizin Avrupa'daki ve Türkiye'deki yatırımları nasıl etkileyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Washington'daki Dünya Bankası-IMF toplantısından İstanbul'a geldiğini anımsatan Vive, bu toplantıdaki maliye bakanları arasındaki dikkat çekici uzlaşmadan çok etkilendiğini belirtti. ''Ben 18 yıldır bu toplantılara katılıyorum; ilk defa böyle bir uzlaşma görüyorum'' diyen Vive, G-7, G-20, IMF Komitesi ve kalkınma komitelerinin hepsinin aynı görüşte birleştiğini kaydetti.

Vive, şöyle devam etti:
''Reel ekonomiyi desteklemek için finansal plan konusunda tam bir uzlaşma var. Kısa dönemli ekonomik tedbirler alındı, şimdi uzun dönemli ekonomik tedbirleri alma zamanı. Uzun dönemli yatırmaları desteklemek, Avrupa Yatırım Bankası'nın görevidir. İstanbul'daki sempozyum da Avrupa Yatırım Bankasının ne yapması gerektiğini en iyi şekilde ortaya koyuyor. Çünkü bu toplantı ağırlıklı olarak yatırımlarla ilgilidir. Türkiye'de 3,6 milyar avroluk yatırıma destek verdik. Benim burada olmam da bu desteği göstermektedir. Biz kriz olsa da olmasa da Türkiye'deki yatırımları desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye'de yatırımları artıracağız. Yapacağımız yatırımları öncelikle Türkiye için yapacağız ancak genel olarak Avrupa ve Afrika'ya da faydasını göz önüne alacağız.''

Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Philippe de Fontaine Vive, Türkiye'de destek sağladıkları öncelikli projelere değinirken de ''Bizim en önem verdiğimiz projeler, Türkiye'nin yanı sıra Türkiye-Avrupa ve Türkiye ile diğer bölgeler arasındaki demir yolu bağlantılarının geliştirilmesine yönelik projelerdir'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler