Cep telefonu şarj eden ayakkabı

Japonya'nın en büyük şirketlerinden olan NTT, dinamik çalışanlar ve sabah koşusu yapanların severek kullanacakları, cep telefonu şarj etmeye yarayan hidrolik ayakkabı icat etti. Ayakkabının 2010 yılında satışa çıkması bekleniyor.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 13:02
Abone Ol google-news

Teknıloji alanında bir çok yenilğe imza atan Japony aşimdi de cep telefonu şarj etmeye yarayan hidrolik ayakkabı icat etti. Telekomünikasyon şirketi NTT mühendislerinin geliştirdiği, tabanının içi su dolu ayakkabı, her adım atıldığında, içindeki mini türbini çalıştırarak elektrik üretiyor ve cep telefonunun bataryası dolduruluyor.

Bu sistemin şimdilik bir MP3 çaları çalıştırmaya yetecek 1,2 vat kapasitede elektrik ürettiğini belirten NTT sözcüsü Hideomi Tenma, mühendislerin, bataryası tamamen boş bir telefonu, kullanıcısının saatlerce yürümesine gerek kalmadan şarj etmeye izin verecek 3 vat kapasitesinde elektrik üretmeye yarayacak şekilde mekanizmayı geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Buluşun 2010 civarında ticari satışına başlamayı uman Japon şirketi, böylece çeşitli vasıtalarla cep telefonu bataryası şarj etmeye çalışan diğer firmalar arasına katılmış olacak.

Japon demir yolları şirketi de, her gün metro ve trenleri kullanan milyonlarca yolcunun ayak basışıyla elektrik üreten halılar üzerinde çalıştığını açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler