Sevigen'den pedofillere yönelik kanun teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, çocuklara yönelik cinsel istismar suçu işleyenlere uzman hekimlerce psikoterapik tedavi uygulanması için kanun teklifi verdi.

Yayınlanma: 11.07.2010 - 08:39
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen,  TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde Türkiye'de son zamanlarda artan çocuklara yönelik cinsel istismarın mevcut yasalarla önlenemediğini, dünyada çocuğa yönelik cinsel istismarın önüne geçmek için çocuklara cinsel taciz ve tecavüz suçundan yakalanan bir pedofilin, psikoterapik tedaviye tâbi tutulduğunu ifade etti.

ABD'deki Megan Yasası'na göre çocuklara karşı cinsel istek duyan kişilerin tedavisinin kesinlikle olmayacağı ve bundan dolayı bu kişilerin bu suçları devamlı işleyeceği öngörüldüğünden çocukları bu tür insanlardan korumak için çocuklara taciz ve tecavüz suçundan yakalanıp suçu kesinleşen pedofillerin hapis cezasını çektikten sonra sürekli olarak takip edilmesi, yaptıkları her işten polisi haberdar etmesi, polise haber vermeden eyalet dışına çıkmamasının öngörüldüğünü anımsatan Sevigen, Türkiye'de de benzer bir yasanın yürürlüğe girmesinin zorunluluğuna dikkat çekti. Sevigen, bu suçu işleyenlerin bir daha işlemesini engellemek ve tedavi etmek amacıyla, zorunlu olarak uzman hekimlerce psikoterapik tedavi uygulanacağı yönündeki ibarenin Türk Ceza Kanunu'nun 103. maddesine eklenmesini istedi.

Sevigen, çocuklara yönelik cinsel istismar suçu işleyenler hakkında öngörülen 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasının 15 yıldan 20 yıla kadar olarak değiştirilmesini de teklif etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler