İtalya'dan İran'a davet

İtalya, İranlı yetkilileri, ikili ve uluslararası konuları görüşmek üzere İtalya'ya davet etti. İran'ın kabul ettiği görüşmede ana konu, İran'ın nükleer enerji elde etme çalışmaları olacak.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 09:05
Abone Ol google-news

İtalya'nın İran'la ikili ve uluslararası konuları görüşmek istediği bildirildi. Tehran Times Gazetesi'nin haberine göre, İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve nükleer enerji konularının baş müzakerecisi Said Celili'yi telefonla arayarak görüşme davetini iletti.

Daveti kabul eden Celili'nin yakın bir gelecekte Roma'ya giderek ikili ve uluslararası konularda İtalyan yetkililerle görüşmelerde bulunacağı belirtildi.

Gazete, Frattini'nin Celili'ye, "İran'ın barışçıl amaçlı nükleer enerji elde etme hakkını resmen tanıyoruz. Bu konuda Tahran'la diyaloğun artırılması ve fikir teatisine devam edilmesini destekliyoruz" dediğini yazdı.

Celili'nin de mantıklı ve sakin bir atmosferde yapılacak müzakerelerin sorunu çözmeye yardım edeceğini ilettiği kaydedildi.

Görüşmelerden kayda değer sonuçlar elde edilmesini uman Celili'nin davetten dolayı Frattini'ye teşekkür ettiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler