Pamuk: Kötü günler geride kaldı

İngiltere'de yayımlanan The Independent gazetesi, 2006 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk'un "ülkesinin küresel büyükelçisi" olduğunu yazdı. Gazeteye konuşan Pamuk, "Sanırım artık benim için kötü günler geride kaldı" dedi.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 09:51
Abone Ol google-news

Türkiye'nin bu yıl onur konuğu olduğu Frankfurt Kitap Fuarı'nda Orhan Pamuk'un açılış konuşması yaptığına işaret eden İngiliz gazetesi The Independent "bir devlet düşmanını bir ulusal ikon olarak küresel düzeye götüren yolun İstanbul-Frankfurt uçuşu kadar kısa olabileceği" yorumunda bulundu.

Orhan Pamuk'un geçmişte Türkiye'de eziyete uğradığını, bugün ise "ülkesinin küresel büyükelçisi" olduğunu kaydeden gazete, yazar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi gereği açılan dava, bu çerçevede gelişen tartışmalar ve Pamuk'un Nobel Ödülü almasıyla ilgili gelişmeleri hatırlattı. Gazeteye konuşan Pamuk, "Sanırım artık benim için kötü günler geride kaldı" dedi.

Pamuk'un yeni kitabı "Masumiyet Müzesi"nin piyasaya çıktığına işaret eden Independent gazetesi, yazarın "Türk medyası ilk kez beni hoş karşıladı" dediğini aktardı. Pamuk, AKP iktidarının uzun süredir AB'ye katılma arzusu içinde olduğunu, bu nedenle de daha çoğulcu bir çizgide gitmeye gayret ettiğini söyledi.

The Independent gazetesi, aynı yazıda, Perihan Mağden ve Elif Şafak'ın edebiyat ve siyasete dair görüşlerine de yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon