'Kurtulmuş partinin bel kemiğine darbe vurdu'

Adalet eski Bakanı Şevket Kazan, Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yeşil listede 'yokum' demesiyle en büyük siyasi hatayı, en büyük tecrübesizliği ortaya koyduğunu savunarak, "Sen bel kemiğine bu darbeyi vurmuşsun. Hatayı yapanın da cezasını çekmesi lazım" dedi.

Yayınlanma: 12.07.2010 - 14:09
Abone Ol google-news

NTV'ye konuşan Adalet eski Bakanı Şevket Kazan, tartışmalı geçen SP Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ardından Genel Başkan Numan Kurtulmuş'a duydukları tepkiyi anlattı. Kongre öncesinde, Kurtulmuş'a "bir tasfiye hazırlığı içinde olduğunuz hissediliyor, sakın bu kongrede böyle bir şey düşünülmesin" şeklinde telkinde bulunduğunu ifade eden Kazan şöyle konuştu: "Böyle bir şey olmayacağını kesin olarak taahhüt etti. Sonra çalışmalara başladık. Kongrenin yapılacağı gece bir araya gelindi ve bu gene GİK listesine kimler girecek, tespit edildi. Tam bir uyum oldu. Gecenin saat 5'inde bir haber alıyoruz ki bu anlaşılan liste üzerinde Numan Bey listeyi değiştiriyor. Bir GİK rastgele bir kurul değildir. Biz bu listedeki birçok insanı tanımıyoruz. Baktık ki başka bir liste, o zaman akşam anlaştığımız listenin aynısını yeşil bir liste haline getirdik ve Genel Başkan olarak da 'Numan Kurtulmuş' yazdık. Böylece bu iki liste seçim sırasında ortaya kondu. Kurtulmuş, 'bu listenin başında ben yokum' dedi, en büyük siyasi hatayı, en büyük tecrübesizliği ortaya koydu. Bu hata ile daha önce bin 200 oyla Genel Başkan olan bir insan, 310 oy ayabildi 3. turda. Bu çok yanlış bir harekettir, bu hareketin mesulü kendileridir. Hatayı yapanın da cezasını çekmesi lazım."

Kazan, teşkilatta büyük bir karışıklık, büyük bir üzüntü olduğunu belirterek, "Yeşil liste hakkında kürüyse çıkıp da 'ben bunu kabul etmiyorum' demiş olması yüzünden, teşkilat ona tavır koymuştur. Numan Bey'in bunu yapması bir tecrübesizliktir. Sen bel kemiğine bu darbeyi vurmuşsun. Çok umutlu, çok güzel gidiyorduk. Çok yanlış yaptı, çok yazık yaptı" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon