İsveç'te işsizlik oranı yüzde 5,9

İsveç İstatistik Bürosunun yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz eylül ayında 288 bin çalışan daha işini kaybetti. Bu arada borsanın değer kaybetmesinden sonra İsveç Merkez Bankasının geçen hafta faiz oranlarını yarım puan indirmesiyle birlikte alınan ekonomik önlemlere rağmen Stockholm borsasında düşüş bugün de devam etti.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 10:06
Abone Ol google-news

İsveç'te geçen eylül ayında işinden olan yeni işsizler ile birlikte işsizlik oranının yüzde 5,9'a çıktığı bildirildi. İsveç İstatistik Bürosunun yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz eylül ayında 288 bin çalışan daha işini kaybetti. Bu rakamlar ile birlikte İsveç'te işsizlerin oranı yüzde 5,9'a ulaştı.

Borsanın değer kaybetmesinden sonra İsveç Merkez Bankasının geçen hafta faiz oranlarını yarım puan indirmesiyle birlikte alınan ekonomik önlemlere rağmen Stockholm borsasında düşüş bugün de devam etti.

Öte yandan avroya geçmeyen ülkeler arasında yer alan İsveçliler paralarının dolar ve avro karşısında değer kaybetmesine her gün tanıklık ediyor. Bugün İsveç kronu avro karşısında gerileyerek, bir avro 10,10 İsveç kronuna ulaşırken, bir dolar da 7,55 İsveç kronundan işlem gördü.

İsveçli ekonomistler Avrupa Birliğinin avroya geçtiği 1999 yılından bu yana ilk kez avronun, 10 İsveç kronunun üstüne çıktığını açıkladı. Böylece avro bir hafta içinde İsveç kronu karşısında bir hafta içinde yüzde 5 değer kazanmış oldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler